Florbalový víkend žen FBK Jičín: vytoužený "šestiboďák" nedopadl

09. 03. 2021 Florbal « zpět

Jičín - V extralize žen přivítaly v sobotu ženy KM automatik FBK Jičín na palubovce sportovního areálu FbŠ Bohemians. Pořadatelský tým dotáhl nápad s premiérově komentovaným přenosem do finále, za mikrofon se posadil Michal Petrgál, profesionál z Eurosportu, Novasportu a dalších sportovních kanálů.

V první třetině byl svědkem šachové partie a hledání skulinky v pevných obranách. První dvě ani tak nenašly hostující hráčky (spíše je nabídly lacinými chybami ženy Jičína), střely z bezprostřední blízkosti Ali Vokatá mít nemohla (0:2). Domácí hráčky pomalu přebíraly iniciativu, fantastickou akci předvedla Karolína Erbanová, vymíchala tři soupeřky a bekhendem jen těsně minula. Na závěr třetiny přišla přesilovka pro KM automatik, hrající trenérka a kapitánka Gabriela Žůrková poslala šikovnou nabídku na teč před kasu a Nikola Kuchařová filigránsky jen zvedla nohu, chytrý gól do šatny (1:2).

Druhé dějství začalo náporem Jičína a přišlo i rychlé vyrovnání, premiérově v extralize žen se trefila Karolína Erbanová. Gratulujeme! Následné minuty by se daly nazvat každý chvilku tahá pilku, vynikající zákrok Ali Vokaté, na druhé straně Červová také skvěle, po střele Míši Pavlíkové jí poté pomohla tyč. V polovině utkání však zafungovala spolupráce první lajny, konečně i s gólem. Po nabídce Niky Kuchařové se trefila hrající trenérka Lucka Paulovičová. Vzápětí branková konstrukce pomohla i Ali, do konce třetiny však byl lepší tým FBK Jičín.

Na začátku třetí části se opakovaně do zakončení tlačila Kristýna Bachmaierová, branka jí (v tuto chvíli) nebyla přána. Domácí hráčky ustály na konci 47. minuty oslabení, po jeho ukončení však nenápadnou střelou Bohemka srovnala skóre. Tým Jičína však utkáním žil a věřil v úspěšný konec. Žůra skvělou bombou do víka zařídila vedení 4:3. Výborný výkon korunovala dvěma góly za sebou Bachy (jednou po geniální přihrávce Lucky Pauli) a KM automatik FBK Jičín zaslouženě zvítězil 6:3. Hráčkou duelu byla zvolena Lucka Růžičková, která patrně hrála v životní formě.

Hned druhý den čekal tým FBK krátký výjezd do Mladé Boleslavi, holky si věřily na druhou výhru v rychlém sledu. V první třetině ještě herní nedostatky a jakousi podivnou "studenost" hráček Jičína překryly góly Erbanové, Žůrkové a opět Erbanové, která chytla střeleckou slinu. Domácí hráčky však vždy rychle korigovaly a do šaten se šlo za stavu 2:3. Žůra sice rychle zvýšila, ale otěže postupně přebíraly hráčky Mladé Boleslavi. Jičín i hloupými fauly nabídl soupeřkám přesilovky, navíc i dvě trestná střílení, Boleslav byla v koncovce velmi produktivní. Nepomáhalo nic, ani rotace v sestavě, místy ani drtivý tlak, góly padaly do kasy Ali Vokaté. Prohra 5:8 znamená, že cíl v podobě play-off zůstane nesplněn.

Nyní se Jičín soustředí na boj o 10. místo. Následující víkend bude hostit FBC Ostrava, v neděli pak zamíří do Brna proti Bulldogs. Vše znovu živě na TVCOM, domácí duel bude opět komentovaný. Role komentátora se ujme Jan Velzel, trenér brankářů, expert na ženský florbal a v neposlední řadě manžel naší brankářky Máci. Martin Petrgál, prezident FBK Jičín

Sestava Jičína: Alena Vokatá - Lucie Růžičková, Leona Mullerová, Nikola Kuchařová, Denisa Fischerová, Sára Čelišová, Monika Hašková - Gabriela Žůrková, Kristýna Bachmaierová, Lucie Paulovičová, Šárka Egrtová, Karolína Erbanová, Michaela Pavlíková, Zuzana Svobodová, Lucie Tomášková, Adéla Kmošková, Lucie Baťhová, Simona Matušková.