Extraligové florbalistky Jičína bodovaly v Brně

16. 03. 2021 Florbal « zpět

Jičín - Florbalová extraliga žen má za sebou další dvě kola. Ženy KM automatik FBK Jičín v sobotu hostily druhý celek tabulky, tým FBC Ostrava.

V první třetině byl k vidění vyrovnaný florbal, FBC šlo sice do vedení, ale střelou do šibenice po výborné práci Lucky Paulovičové se prosadila Kristýna Bachmaierová. Na konci úvodní dvacetiminutovky se Ostrava dostala znovu do vedení. O to však přišla hned po příchodu z kabin, střelu Míši Pavlíkové téměř z půlky zaclonila Karolína Erbanová (2:2). Následně předvedla senzační kombinaci první lajna Jičína, bohužel bez gólového efektu. Hostující hráčky pak zvýšily tlak při napadání a začaly být více na míčku. Hráčky Jičína navíc zbytečně chodily na trestnou lavici a soupeřky zkušeně trestaly. Náskok Ostravy 5:2 ještě zkorigovala vynikající individuální akcí Karolína Erbanová, KM automatik FBK Jičín však na body nedosáhl. Poslední třetina skončila 1:1 (gól Gabriela Žůrková), konečný výsledek 6:4 pro FBC Ostrava. Hráčkou duelu za domácí byla zvolena Alena Vokatá, která předvedla celou řadu unikátních zákroků!

V neděli čekal tým Jičína výjezd do moravské metropole, soupeřkami byly hráčky Bulldogs Brno. Od prvních chvil v tomto duelu dominoval jičínský celek, v první třetině se však trápil v koncovce. Hostující FBK "vysvobodila" až šibenice Adély Kmoškové z 33. minuty, hned o 40 sekund později potvrdila svou skvělou formu z posledních týdnů Lucka Růžičková brankou na 3:1 a za další necelou minutu proměnila Gabriela Žůrková fantastickou nahrávku Lucky Paulovičové. Brno sice snížilo, ale Jičín koncertoval a bůra trefila zkušeně Kristýna Bachmaierová.

Nástup do poslední třetiny se povedl také na jedničku, výstavní bombou do víka se o to postarala Denisa Fischerová (6:2). Za dvě minuty přidala branku z trestného střílené Nikola Kuchařová, následně se efektně trefila Gabriela Žůrková, hráčky Bulldogs ještě kosmeticky snížily, ale konečnou podobu výsledku dala po další fantastické akci celé pětky Máňa Kuchařová. Konečný výsledek 9:4 pro KM automatik FBK Jičín byl pro domácí buldočky ještě milosrdný, vyložených šancí bylo opravdu velké množství (gól mohla vstřelit snad každá hráčka v týmu, po gólu volaly akce Zuzky Svobodové, Míši Pavlíkové, Leušky Mullerové, Karolíny Erbanové, Símy Matuškové, v poslední minutě Lucky Tomáškové).

Hrající trenérka a kapitánka pochválila celý tým za zlepšující se výkony, v sobotu i v neděli hrál mančaft kompletní porci minut na 3 celé pětky, prostor tak dostaly všechny dámy. Velkým hitem se pak stávají oslavy gólů, které baví většinu české florbalové planety. Především dvojice Nikola Kuchařová a Kristýna Bachmaierová přijde vždy s něčím zábavným a originálním! Negativem víkendu je zranění Míši Herákové, snad to nebude nic vážného. Na závěr ještě jednou děkujeme "televiznímu" týmu (Lea Petrgálová, Jan Velzel, Lukáš Bauer) za výborný sobotní komentovaný přenos! A jako vždy děkujeme Jakubu Benešovi za parádní fotky! Martin Petrgál, prezident FBK Jičín

Sestava Jičína: Alena Vokatá - Nikola Kuchařová, Leona Mullerová, Lucie Růžičková, Denisa Fischerová, Monika Hašková, Sára Čelišová - Lucie Paulovičová, Kristýna Bachmaierová, Gabriela Žůrková, Michaela Pavlíková, Karolína Erbanová, Šárka Egrtová, Zuzana Svobodová, Adéla Kmošková, Simona Matušková, Lucie Tomášková, Michaela Heráková.