Jičínské florbalistky v extralize žen desáté

16. 04. 2021 Florbal foto: 1 « zpět

Jičín - Základní část florbalové extraligy žen skončila pro hráčky KM automatik FBK Jičín malinko smolně, od vytouženého postupu do play-off je dělila jediná výhra. V těžké sezoně s nerovnými podmínkami především ohledně možnosti trénování v době uzavření sportovišť a protiepidemických opatření (většina týmů v soutěži své hráčky papírově zprofesionalizovala, ty se tak na restart soutěže mohly připravovat o 2 měsíce déle než jičínský tým) tak dámy dosáhly nejspíše maxima, v poslední čtvrtině soutěže se herně zvedaly a konečné umístění v tabulce nakonec FBK Jičín nebere jako zklamání.

Sedmá sezona v řadě v nejvyšší soutěži přinesla týmu 6 výher (1 v prodloužení), 17 bodů, 91 vstřelených branek, 147 obdržených. Hrající trenérka a kapitánka Gabriela Žůrková se v kanadském bodování dostala na 9. místo s bilancí 25 branek a 12 asistencí, hned za ní skončila v TOP 10 Kristýna Bachmaierová s téměř totožnými čísly (23+14), obě skončily v první desítce i v tabulce střelkyň. Nikola Kuchařová ve statistikách zazářila ještě jasněji, ovládla bodování i tabulku střelkyň obránců celé soutěže(!), celkově v bodování obsadila 18. místo.

Ale dost čísel, co ještě zůstane fanouškům florbalu v paměti z tohoto ročníku? Další výraznější porce minut pro odchovankyně a hráčky ještě juniorského věku (Šárka Egrtová, Sára Čelišová, Adéla Kmošková), herní progres nových mladých akvizic (Monika Hašková, Lucie Tomášková), univerzální bojovnice, která byla připravená nastoupit i do branky (Leuška Müllerová), návrat šampionky (Kristýna Provázková), parádní forma a třetí největší vytížení mezi tyčemi v soutěži (Ali Vokatá), životní změna (Máca Velzelová bude maminkou), životní forma (Lucka Růžičková), nejlepší maratonec extraligy ve sprintu (Lucka Paulovičová, navíc v průměru bodů na utkání v TOP 15), střelecká a herní exploze multifunkční sportovkyně (Karolína Erbanová), stoupající výkony a skvělé akce (Míša Pavlíková), důraz se zkušeností (Zuzka Svobodová), jemná technika (Síma Matušková), granát v ruce (Denisa Fischerová), senzační klička (Míša Heráková), dobrá nálada (Veronika Radová), extraligová premiéra (Lucka Baťhová), bohužel i vážnější zranění (Eva Preisslerová, Šárka Smetáková, Denisa Kalousková, Adéla Dlouhá), trénující náhradnice (Natka a Melánie Dubské, Tereza Nováková), zázračné ruce a stálý úsměv (fyzio Verča Říhová), fanynky neboli maskotky týmu, které nevynechaly ani jeden zápas (Kačka a Maruška Petrgálovy), vedoucí družstva (Martin Petrgál).

Tečkou za ročníkem 2020/21 bude poděkování - v první řadě všem partnerům týmu FBK Jičín: KM automatik elektro, KM Fire, Stavoka, Agrotest, Replac BM, František Novák, Pražírna kávy Slavík, EXE sport, Beneš a Lát, Kobit, město Jičín, Královéhradecký kraj, Dobrovodské zelí, Martin Matušů, Tomáš Frýba, Sportovní zařízení města Jičína.

Dále moc děkujeme všem pořadatelům a lidem, kteří jakkoliv týmu pomáhají: Miloš Chlumský, Michal Zikmund, Radka Tobolková, Lada Špíglová, Tonda Zikmund, Vojta Sobotka, Valča Veverková, Natka Kašparová, Matěj Slavík, Petr Szturc. A speciální dík míří "na horní plošinu", kde všechny televizní přenosy (streamy) z jičínského areálu odvysílala Leuška Petrgálová, některé z nich senzačně okomentovali Jan Velzel, Michal Petrgál a Lukáš Bauer.

A děkujeme samozřejmě fanouškům za podporu, v září všichni doufáme na hale (nejen u extraligy žen) i s vámi na tribuně! Martin Petrgál, prezident FBK Jičín

Foto: FBK Jičín

foto