Jičínský florbal se připravuje na nový ročník

12. 05. 2021 Florbal « zpět

Jičín - V květnu byla plánovaná velká slavnostní událost - oslavy 20 let vzniku FBK Jičín! Florbalový klub byl bohužel nucen, stejně jako spousta ostatních subjektů, akci odložit na květen 2022. Zrovna dvacátý soutěžní ročník, který prakticky v zárodku utnul covid, měl být historický. Přihlášených 16 týmů rozjelo své soutěže ve velkém stylu: muži jako nováčci divize atakovali pozici pro postup do národní ligy, mužské i ženské béčko nepoznalo hořkost porážky, suverénní byli junioři, dorostenci, starší žáci... Ale jedině elitní celek žen mohl nakonec soutěž v extralize dohrát.

KM automatik FBK Jičín se však dívá dopředu. Přes zimní a jarní výzvy plus online tréninky jsme se konečně přenesli k makání v kolektivech. V tuto chvíli trénují na venkovních sportovištích všechna dětská a mládežnická družstva, přihlášky do soutěží 2021/2022 musí být podány již do 10. června. Členská základna stále roste, atakuje hranici 250 aktivních členů! I tak přijímáme stále nové členy, nábor běží již od května. Trenéři mají plné ruce práce, i jejich počet roste adekvátně s počty jednotlivých kategorií.

Počet přihlášených družstev do příštího ročníku je opět 16. Přípravka (trenéři Špíglová, Mikolášková, Pařík), elévky (Rozsypalová, Novotná), elévové (Fink, Chalupová, Zikmund ml., Sobotka), mladší žákyně (Droznová, Kořínková, Křelina), mladší žáci (Čeliš, Plíšek, Houška, Kabelka), starší žákyně a dorostenky (Tomášková, Chlumská, Egrtová), starší žáci budou přihlašovat 2 týmy (Petrgál, Zikmund, Chalupa, Valenta), dorostenci (Schreier, Slavík), junioři (Jeřábková, Jeřábek, Ouhrabka), juniorky (Žůrková, Svobodová, Petrgál), ženy A (Žůrková, Paulovičová, Schreier), ženy B (Rozsypalová, Pařík), muži B (Petrgál), muži A (v současné době se trenér hledá).

Klub je stále více aktivní na sociálních sítích, webové stránky v přestavbě již finišují a těšíme se na práci Leušky Petrgálové! Martin Petrgál, prezident FBK Jičín