Fotbalisté Jičína zahájili přípravu na další sezonu, s FK Dobrovice vysoko prohráli

24. 05. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - Na krásném stadionku za větrného, ale pěkného počasí, nastoupili v sobotu 22. května hráči SK Jičín po 223 dnech k fotbalovému zápasu. Soupeřem jim byl tým FK Dobrovice, který hraje KP Středočeského kraje a v nedohraném ročníku skončil na 9. místě. Ze základní sestavy chybělo větší množství hráčů, a tak dostali šanci hráči jičínského B týmu.

FK Dobrovice - SK Jičín 7:2 (4:0)

Od začátku Jičínští tahali za kratší konec provazu, soupeř pronikal lehce před jejich branku a někdy jen se štěstím odvraceli šance rychlých domácích hráčů. Mezi 17. a 23. minutou Jičín po dvou standardkách a dvou rychlých brejcích inkasoval 4 branky. Až do poločasu hráči Jičína nic nevymysleli, všude byli pozdě, báli se hrát a domácího brankáře neohrozila ani jedna střela!

Do 2. poločasu Jičín přeskupil střed obrany a hra se trochu zlepšila. V 57. minutě Jiřička likviduje brejk domácích. V 59. minutě po úniku Klabana po levé straně střílí Mohamed pouze do levé tyče. V 61. minutě unikl za obranu Zitka a jeho přihrávku Mohamed proměnil v první branku Jičína. Po dvou zbytečných ztrátách hostů v 67. a 70. minutě zvyšují domácí na 6:1! V 72. minutě jde sám na branku Zitka, ale jeho slabá střela brankáře neohrozila. V dalších minutách držel Jičín svými zákroky Jiřička, jednou ho na čáře zastoupil Klaban. V 82. minutě Mohamed přihrál Zitkovi a ten snížil na 6:2. Pak opět "čaroval" Jiřička v jičínské bráně, ale v poslední minutě ani on nezabránil zbytečné brance po brejku po levé straně. Utkání tak skončilo divokým výsledkem 7:2!

Co říci závěrem - první poločas velmi špatný, bez pohybu, chuti hrát, něco vymyslet, někoho obehrát. Ve druhém poločase se už na některé pasáže dalo koukat, zlepšil se pohyb, aktivita, přišly šance i branky, ale zbytečné chyby se objevovaly stále, v brance Jičín držel výborným výkonem Jiřička. V týmu měl premiéru hořický hráč Jakub Kuneš (roč. 97), který mužstvo posílí v nové sezoně.

Pohled trenéra Obermajera: "Konečně! Už jsme se opět po dlouhé pauze dostali k utkání a bylo to hlavně v 1. poločase znát. Chtěli jsme však odstartovat naši činnost, která ale kolidovala s rozlučkou kapitána Ulvra. Utkání nám ukázalo, že nás čeká hodně dřiny a jsme vlastně na začátku. Musíme se do ní vrhnout již na příštím tréninku. Utkání o víkendu v rámci Memoriálu Karla Medlíka bude vždy výstupem naši týdenní práce." (kla)

Sestava Jičína: Kanaval (46. Jiřička) - Zitka, Štěpánek, Čeřovský (46. Nasikovský), Fejfar (46. Sajdl) - Kuneš, Buchvald, Matějka (75. Čeřovský), Kubíček (46. Klaban) - Mohamed - Machačný.

Branky Jičína: 61. Mohamed, 82. Zitka.