K prvnímu utkání Memoriálu Karla Medlíka zamířili fotbalisté Jičína do Železnice, prohráli 0:1

31. 05. 2021 Házená « zpět

Jičín - K prvnímu soutěžnímu utkání v rámci Memoriálu Karla Medlíka cestovali v neděli fotbalisté Jičína do nedaleké Železnice k "derby" utkání s místním A mužstvem, jehož dres obléká několik bývalých jičínských hráčů.

TJ Železnice A - SK Jičín A 1:0 (0:0)

Od počátku byla na kopačkách hráčů obou mužstev patrná dlouhá covidová přestávka. V 10. minutě střílí zprava těsně nad branku Nálevka. Ve 14. minutě i domácí těsně míjí jičínskou branku. V 18. minutě zatáhl po pravé straně míč Zitka, jeho přihrávka ale prošla před prázdnou brankou bez povšimnutí všech aktérů na ploše. Ve 29. minutě unikl po pravé straně Nálevka a jeho centr končí k překvapení všech na břevně domácí branky! Ve 42. minutě po TK nebezpečně hlavičkuje domácí útočník. V 55. minutě se po jičínské šanci a faulu strhla strkanice, kterou vyřešily dvě ŽK. V 63. minutě letí Zitkův TK nad domácí branku. V 73. minutě po centru na zadní tyč trefuje Buchvald hlavou levou tyč domácí branky. V 80. minutě byl po druhé ŽK vyloučen Lánský, na následný TK si před vybíhajícím Kanavalem naskočil Haken a hlavou poslal míč do jičínské prázdné branky (1:0). V 84. chyběly jen centimetry nabíhajícímu Jiřičkovi, aby před prázdnou brankou trefil prudkou přihrávku. Utkání tak končí těsným vítězstvím domácích 1:0.

V následujících trénincích je na čem pracovat, v sobotu Jičín čeká další "derby" zápas, doma hostí Sobotku, kde je rovněž početná skupina bývalých jičínských hráčů.

Komentář trenéra Obermajera: "V prvním poločase byla v utkání vidět spousta nepřesností. Žádný z týmů se nedostal do šance. Ve druhé jsme postupně získali jakousi převahu, ale vše bylo z naší strany kostrbaté. Později přišly i naše šance, ale i tyč byla proti vstřelení branky. Po jednom souboji se dal nařídit PK. Rozhodující situace utkání přišla v jedné minutě a rozhodla o výsledku. Bohužel, v náš neprospěch. Prohra mrzí, ale nečekali jsme bůh ví co, když vidíme, jak jsou na tom hráči po velké pauze. V tréninku musíme přidat." (kla)

Sestava Jičína: Kanaval - Zitka (77. Jiřička), Ulvr (72. Štěpánek), Zezulka (72. Machačný), Fejfar (70. Kubíček) - Nálevka, Lánský, Buchvald, Kuneš (50. Halász) - Matějka (60. Čeřovský), Machačný (67. Mohamed).

Fakta - ŽK 3:4, ČK 0:1, diváků 200. Rozhodčí Luboš Stejskal.

Branka: 81. Lukáš Haken.

Memoriál Karla Medlíka - výsledky 1. kola