Družstva Tenisu Nová Paka zahájila mistrovská utkání

01. 06. 2021 Ostatní « zpět

Nová Paka - Víkend 29. a 30. května přinesl zahájení mistrovských zápasů smíšených tenisových družstev. Soutěže jsou stejně jako v loňské sezoně vlivem epidemiologické situace zkráceny na tři kola, kdy úvodní dějství rozdělí účastníky do pavouků pro vítěze a poražené.

Áčko dospělých Tenisu Nová Paka, které se kvůli absenci konkurenceschopných žen dobrovolně vzdalo účasti v Královéhradeckém krajském přeboru, přivítalo v sobotu v rámci KH krajské soutěže I. třídy A v okresním derby TC Hořice. Předzápasové předpoklady byly potvrzeny, když domácí muži nedali svým sokům šanci a naopak děvčata na své rivalky nestačila. Pod celkovou výhru 6:3 se svými body podepsali Lukáš Jebavý, Jiří Bartoš, Jan Šmidrkal, Tomáš Nádvorník a debly Jebavý - Bartoš a Šmidrkal - Milan Stránský. Premiéru za áčko si odbyli Nádvorník a za dorostenky Tereza Kyselová a Martina Ticháčková.

Od půl jedné pak sehrálo svůj zápas Královéhradecké krajské soutěže I. třídy A starší žactvo proti LTC Nový Bydžov. I tento zápas dopadl k domácí spokojenosti, když mladí hráči docílili hladké výhry 8:1. Pěkný výkon předvedly obě jedničky Jan Řehořek, který vyhrál hladce, a Tereza Tegelová, která po jednoznačném průběhu úvodní sady dokázala zvládnout nervydrásající koncovku té druhé. Další body získali Petr Polák, Marek Šulc, který otočil nepříznivě se vyvíjející první set ze stavu 2:5 na 7:5, aby si druhou sadu již pohlídal. Svým výkonem potěšil ve své premiéře v žákovských soutěžích i Petr Dlabola mladší. Na soupeřku naopak nestačila Hana Ježková, která si chuť spravila ve čtyřhře, když s Terezou Tegelovou zvládly závěrečný supertiebreak. Zbylé body přidali Řehořek s Polákem a Dlabola se Šulcem.

Naopak neděle přinesla debakl mladšího žactva v Královéhradeckém krajském přeboru, když hráči prohráli na dvorcích TJ Červený Kostelec A 0:9. Tým byl oslaben o chlapeckou dvojku Štěpána Kracíka a nastoupil ve složení Marek Šulc, Ivana Ježková, a trojice Petr Dlabola ml., Monika Kyselová a Jan Sláma, pro které to byla premiéra v žákovských soutěžích. Nejvíce her sebral svému protivníkovi Petr Dlabola mladší, který po dramatu v první sadě podlehl 6:7 a 4:6. Pro ostatní hráče to bylo zejména sbírání zkušeností.

Družstva dospělých B a dorostu měla v úvodním kole volno.

Příští sobotu čeká áčko dospělých další domácí okresní derby proti TJ Lázně Bělohrad B, poté bude následovat zápas druhého týmu dospělých proti TK Eden B a starší žactvo jede do Dvora Králové, kde nastoupí proti místnímu B týmu. Na nedělní soupeře týmy dorostu a mladšího žactva dosud čekají. Jan Blažek