Ve druhém kole Memoriálu Karla Medlíka byli fotbalisté Jičína úspěšní, doma porazili Sobotku

07. 06. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - Ve druhém kole Memoriálu Karla Medlíka přivítali fotbalisté Jičína na domácím hřišti Sobotku, jejíž dres obléká velké množství bývalých jičínských hráčů.

SK Jičín A - SK Sobotka A 2:0 (0:0)

Začátek utkání byl oboustranně nepřesný. Ve 12. minutě unikl po pravé straně Holer, Puše ale z úhlu nepřekonal. Ve 14. minutě nebezpečný centr od pravého rohového praporku odvrací Zitka v tísni na roh, po něm předvedl skvělý zákrok Kanaval v domácí brance. Ve 32. minutě střílí z hranice vápna Nálevka, jeho střela se otřela o levou tyč. Ve 40. minutě po centru do vápna chytá Kanaval nebezpečnou Milerovu hlavičku. Ve 42. minutě řeší vybíhající Kanaval únik soboteckého útočníka "žlutým" zákrokem. Následný TK mířil nad branku. V 55. minutě fauluje hostující kapitán Klečal v rohu vápna pronikajícího Holera, následný PK bezpečně proměňuje Machačný a Jičín jde do vedení 1:0. V 69. minutě letí Kocourkův TK vysoko nad. V 74. minutě Jičínští dobře napadali soboteckou rozehrávku a po několika odrazech se míč dostal k Nálevkovi, který pronikl středem a k pravé tyči podruhé překonal Puše, stav 2:0. V 81. minutě kope Sobotka dva rohové kopy, ale jičínská obrana komplikaci nepřipustila. V 85. minutě unikl hostující obraně po pravé straně Zitka, ale čerstvý maturant Matějka sám před brankou vysoko přestřelil. Z následného protiútoku zahrozila i Sobotka. V 90. minutě došlo k pikantní situaci, vybíhající Puš fauluje mimo vápno za ŽK a následuje TK. K tomu se postavil brankář Kanaval a technickou střelou ohrozil Puše. Ten ale slabou střelu chytil. Utkání tak končí zaslouženou výhrou Jičína, hlavně ve 2. poločase byli domácí hráči aktivnější a proměnili vypracované šance. Příští víkend Jičín zajíždí ke třetímu utkání Memoriálu Karla Medlíka do Lomnice.

Komentář trenéra Obermajera: "Utkání bylo od samého úvodu velmi bojovné a týmy si moc šancí nevypracovaly. Při naší jediné šanci trefil Nálevka tyč a samostatný únik Sobotky hasil Kanaval. Ve druhé půli se naše hra o trochu zlepšila, ale k ideálu to mělo daleko. Cením si však bojovnosti našich hráčů jít za vítězstvím. To se povedlo Machačnému z pokutového kopu, který byl nařízen za faul na Holera. Druhou branku přidal Nálevka, když jsme velmi dobře vysoko napadali hru Sobotky. Vítězství je důležité pro psychiku a lze určitě najít i pozitiva. Za týden se popereme o další v Lomnici." (kla)

Sestava Jičína: Kanaval - Zitka, Ulvr, Kubíček, Fejfar (58. Halász) - Nálevka, Matějka (72. Štěpánek), Buchvald, Kuneš (81. Matějka) - Holer (65. Čeřovský), Machačný.

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Marian Otava.

Branky: 55. Machačný (PK), 74. Nálevka.

Memoriál Karla Medlíka - výsledky a tabulka