Třetí kolo Memoriálu Karla Medlíka. Fotbalisté Jičína hráli v Lomnici

14. 06. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - Ve třetím kole Memoriálu Karla Medlíka nastoupili fotbalisté Jičína v Lomnici nad Popelkou proti místnímu FC, kde je rovněž početná "kolonie" bývalých jičínských hráčů.

FK Lomnice n/P - SK Jičín A 5:4 (1:1)

Začátek utkání byl oboustranně rychlý, hned v 9. minutě po TK z 25 metrů inkasoval Jičín první branku. Ve 12. minutě vysunul Machačný spoluhráče Dítě, ale brankář byl rychlejší. Ve 25. minutě Jičínští nevyužili zmatky v domácím vápně. Ve 22. minutě je ve vápně viditelně sražen Matějka, ale HR Stejskal předvedl jedno z mnoha "svých" rozhodnutí a faul nepískl! Ve 24. minutě končí hlavička domácích nad brankou. Ve 29. minutě vybojoval ve vápně míč Nálevka, jeho přihrávku napálil s tečí na branku Machačný, vedle. Ve 30. minutě vybojoval míč Dítě, jeho střelu však zblokovala domácí obrana. Ve 39. minutě se nalevo uvolnil Kuneš, jeho obstřel na vzdálenější tyč skončil mimo branku. Branky se Jičín dočkal ve 43. minutě, kdy unikl po pravé straně Nálevka a Matějka ve skluzu vyrovnal na 1:1. Za tohoto stavu skončil první poločas.

Ve druhém poločase hned ve 49. minutě prošel středem Lánský, ale před vápnem byl faulován. Následný TK Zezulky skončil nad brankou. V 59. minutě po vymyšleném faulu následuje TK z 22 metrů, který opět Lábek proměňuje na 2:1. V 62. minutě Jičín chybuje ve středu obrany, čehož využil Vacek, který obešel i Kanavala a zvýšil na 3:1. V 63. minutě obešel brankáře i Nálevka, jeho střelu do prázdné branky však na poslední chvíli zblokovala domácí obrana. V 72. minutě zahrál ve vápně rukou Drusan a následný PK proměnil Halász, stav 3:2. V 74. minutě vystihl rozehrávku domácích Holer, ale dobíhající obránce se štěstím zabránil vyrovnání. V 76. minutě "vyrobil" HR další nesmyslný TK, který opět Lábek proměnil ve 4. branku domácích. V 83. minutě po akci Klabana na pravé straně a následné zblokované střele kopou hosté roh, po něm se na "desítce" dostal k míči Zezulka, prostřelil houštinu těl a snížil na 4:3. V 85. minutě přihrál Holer a Dítě svým premiérovým gólem v jičínském dresu vyrovnal na 4:4. V 92. minutě po dalším TK domácích se míče zmocnil na hranici vápna znovu Lábek a střelou k tyči strhl vítězství na domácí stranu.

Tak končí pro diváky atraktivní a pro oba trenéry určitě poučné utkání. Vstřelit venku 4 branky není vůbec špatné, ale 5 dostat, z toho většinu ze standardek, to je na zamyšlení. Příští víkend memoriál končí zápasy o konečné umístění.

Komentář trenéra Obermajera: "Na utkání jsem se těšil a čekal velmi vyrovnanou a vypjatou bitvu. Vše se splnilo, ale je obrovská škoda, že to pokazí rozhodčí utkání. Chybí mi i sportovní duch a podání rukou jak před, tak i po utkání od HR. Já se s tím poperu a budu svůj tým lépe připravovat. Gratuluji domácímu střelci Lábkovi k hattricku z PVK. To byla opravdu paráda. My budeme chtít vyhrát poslední utkání sezony a připravit se na další." (kla)

Sestava Jičína: Kanaval - Čeřovský (60. Sajdl), Ulvr, Zezulka, Kubíček (46. Fejfar) - Nálevka (66. Klaban), Matějka (74. Kuneš), Lánský, Kuneš (60. Halász) - Dítě (46. Holer), Machačný (66. Dítě).

Fakta - ŽK 3:5, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Luboš Stejskal.

Branky: 9., 59., 76., 92. Lábek, 62. Vacek - 43. Matějka, 72. Halász, 83. Zezulka, 85. Dítě.

Memoriál Karla Medlíka - výsledky a tabulka