Turnaj generací v házené letos vyhrál tým 777

01. 07. 2021 Házená « zpět

Jičín - V pátek 25. června odpoledne patřilo hřiště v lipách setkání současných i bývalých házenkářů. Kvůli situaci, která v současné době panuje, startovaly pouze čtyři týmy. V nich však nastoupila celá řada kvalitních hráčů a bylo vidět mnoho výborných akcí a okulahodících herních situací. Pochvalu zaslouží všichni hráči a členové realizačních týmů, všichni se rukou společnou podíleli na úspěšném průběhu turnaje. Škoda jen že ne všichni hráči, především ze zahraničí, mohli dorazit. V Německu totiž finišovala Bundesliga, řada hráčů se pak omluvila z pracovních či rodinných důvodů.

Boje na hřišti byly líté, všichni aktéři si navzájem nic nedarovali. V podání mladších hráčů pak bylo vidět, že mají natrénováno a prvky moderní házené mají zažité. Nejházenkářštější se jevil tým Bengo, kde hru dirigoval P. Šulc. Nejrychlejší a nejběhavější byl tým 777, kde také hráli nejmladší hráči, v dresu týmu 777 řádili pod taktovkou J. Dolejšího M. Ženatý a F. Dědeček. Zbývající celky, Cibulky a Reinisch, se spoléhaly na klidnou, propracovanou a promyšlenou hru za všech okolností. Jejich přednosti byly především v součtu let a ukázce dlouholetých zkušeností. Tým Reinisch si zaslouží mimořádnou pochvalu, jelikož hrál celý turnaj bez klasického brankáře, ale R. Jandera i O. Šulc ukázali, že by mohli zaskakovat i na tomto postu. Tradičně byly k vidění rodinné souboje či naopak rodinné souhry. Na jedné straně proti sobě bojovali O. Šulc a jeho bratr Petr, taktéž bratři Zdeněk a Tomáš Chýlkové, Jirka a Štěpán Drbohlavové nebo Martin a Filip Barešové stáli proti sobě, stejně jako otec a syn Tomášové Coufalové. Rodinná pouta potvrdili spoluprací na hřišti Mílové Kůtové mladší a starší. Vyhlášení jedinců i týmů proběhlo v bouřlivé atmosféře, všichni si turnaj dokonale užili. A co je nejdůležitější, vše se obešlo bez zranění, všichni hráči turnaj ve zdraví dohráli.

Palmu vítězství si odnesli hráči týmu 777. Ti ztratili pouze jeden bod, získali jich pět a měli skóre 55:37.

Druhou příčku obsadil obhájce loňského vítězství, celek Benga, který získal tři body a měl skóre 42:34, třetí místo vybojovali dříve narození mladíci z týmu Reinisch ziskem dvou bodů, skóre 35:46 a čtvrtá příčka patří sympatickým Cibulkám. Hráči tohoto celku získali dva body, ale vzájemný zápas s Reinisch je odsunul na čtvrtou pozici, skóre 34:41. Post nejlepšího hráče připadl Míšovi Marešovi, který se prezentoval nebývalými výkony, nejlepším střelcem turnaje se stal Petr Šulc a nejlepším brankářem, stejně jako loni, Martin Podzimek. Nejmladším hráčem byl vyhlášen Matěj Ženatý, post starce obhájil Míla Kůta. (HBC)

Výsledky a sestavy týmů

777

777 - Reinisch tým 20:14 (11:3)

777 - Bengo 15:15 (9:6)

777 - Cibulky team 20:16 (12:8)

Sestava a branky 777: Coufal, Petr - Bíšek 11; Ženatý 10; Dolejší 8; Š. Drbohlav 7; Dědeček 6; Stindl 5; Tobolka 4; Vávra a Podobský po 2.

Bengo

Bengo - Cibulky team 9:10 (4:4)

Bengo - Reinisch tým 18:9 (8:4)

Sestava a branky Bengo: Podzimek - P. Šulc 12; Novotný 11; M. Babák 7; T. Chýlek 6; Malý 3; F. Bareš 2; T. Sobotka 1.

Reinisch tým

Reinisch tým - Cibulky team 12:8 (5:5)

Sestava a branky Reinisch tým: Jandera 1, O. Šulc 4 - M. Bareš 6; M. Mareš 5; Horčičko a Schoř po 4; Kvasnička 3; Masák a Kůta ml. po 2; Kůta st., Popelák, Z. Chýlek a T. Smolík po 1.

Cibulky team

Sestava a branky Cibulky team: Coufal ml. - Novotný 11; Bartoš a Dvořák po 5; Srb a J. Drbohlav po 3; Krahulec a Šebík po 2.