V sobotu se konaly parkurové závody pod Zebínem

07. 07. 2021 Ostatní « zpět

Jičín - V sobotu 3. července se v Jezdeckém Centru Jičín odehrál další napínavý souboj o umístění v seriálu parkurových závodů Pohár Českého ráje 2021. Na programu bylo 2. kolo letošní soutěže.

V kategorii HOBBY si upevnila vedoucí pozici Jitka Kulhánková z JK Robousy, ale o to zajímavější jsou další pozice. Perfektními výkony v ZZ a ZM soutěži se na druhou příčku dostala Justýna Brixi z domácího JC Jičín, 3. místo drží Eliška Brixí z JK Sobotka, 4. je Kateřina Pavlásková, která reprezentuje domácí JC Jičín, 5. místo aktuálně patří Tereze Topolové z JK Kvapol Lestkov. Jenomže až do 10. místa jsou bodové rozdíly minimální a Nikola Ziegelheimová, Anastazie Osolodčenko, Michaela Farská, Michaela Trojanová či Petra Poláčková mají reálnou šanci na první příčky.

Ještě napínavější bitva o umístění probíhá letos v kategorii JUNIOR (jezdci do 21 let), kterou v tuto chvíli vede Simona Engelová z JC Jičín s náskokem 3 bodů na dalšího domácího jezdce Matyáše Brixiho. Vítěz této kategorie v roce 2020 po bodově průměrném 1. kole zabral a ve finále bude chtít určitě obhajovat loňské zlato. O bod méně má 3. Kristýna Kalibánová z JK Brandýs nad Labem, pouhé 3 body za ní se drží Tereza Kafková z JK Tůně a na ni 3 body ztrácí na 5. příčce Michaela Zapletalová z LUKE Václavice. Ovšem z 6. a 7. pozice budou umístění na bedně atakovat Leontina Lankašová a Ella Staňková, obě budou určitě chtít zopakovat umístění ze sezon 2019 a 2020.

Zajímavá situace nastala v kategorii SENIOR, kde se vytvořily bodově téměř shodné dvojice, což ve finále přinese přímé souboje o jednotlivé příčky. První místo s 82 body v tuto chvíli drží Jaroslava Špurková z JC Údolí Bakovského Potoka, s 81 body je za ní Martina Formanová z TJ Krakonoš Trutnov - tedy přímý souboj o zlato. 64 bodů má Andrea Fingerhutová z TJ Rohan Zdice, 62 bodů má domácí jezdec z JC Jičín Petr Pazderka - souboj o třetí příčku. Kateřina Jindrová z JK Podhorní Újezd má nyní 49 bodů a za ní se 47 body je Zuzana Odvárková z JK Údrnice - další přímý souboj o 5. místo.

Finále, které se uskuteční 18. září, přinese zatím nejnapínavější souboj o umístění v celé 4leté historii tohoto seriálu závodů. David Kotlář

Prohlédnout fotogalerii