Jičínští fotbalisté zahájili přípravu na novou sezonu, hráli s MFK Trutnov

13. 07. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K prvnímu přípravnému utkání cestovali fotbalisté SK Jičín do Horního Maršova. Soupeřem jim byl tým MFK Trutnov, účastník Divize C, který je zde na soustředění.

MFK Trutnov - SK Jičín A 5:2 (3:0)

Na kvalitním trávníku začala obě mužstva aktivně, ve 4. minutě po Kanavalově výkopu střílí ze 20 metrů Lánský do středu branky. Jičínští dobře napadají soupeře při rozehrávce. Ve 20. minutě podnikli rychlý útok, který před vápnem zastavil faul na Matějku, následný TK ale branku neohrozil. V 18. minutě hráči Jičína chybovali v rozehrávce, následoval centr zprava a následná hlavička skončila v síti (1:0). Ve 32. minutě letěl zprava centr do vápna na Matějku, který se ale tak dlouho rozhodoval zda zakončit hlavou, nebo nohou, až bylo po šanci. Ve 34. minutě řešil rychlý brejk dobrým zákrokem Kanaval. Ve 38. minutě po rohu a signálu domácí zvýšili na 2:0, když na ránu ze 14 metrů pod břevno neměl Kanaval nárok. Ve 40. minutě opět chyba v rozehrávce, domácí hráč "bojuje" s na zemi ležícím Kanavalem za přihlížení obránce. Nakonec Kanavala "přemohl" a zvýšil na 3:0. Ve 45. minutě vypíchl Kubíček míč domácímu stoperovi, ale vyslal pouze slabou střelu vedle levé tyče.

V 53. minutě po závaru v jičínském vápně zvyšují domácí na 4:0. O minutu později trefuje domácí útočník břevno jičínské branky. V 62. minutě Jičínští zaútočili po pravé straně, následnou střelu Fidricha brankář pouze vyrazil a na Fejfarovu dorážku již nedosáhl (4:1). O tři minuty později si na centr zleva naskočil domácí útočník a zvýšil na 5:1. V těchto chvílích se hra přelévá na obě strany, kupí se nepřesnosti. V 85. minutě po rohu Fidricha zprava se míč odráží od domácího obránce do sítě (5:2). V 87. minutě jde sám na domácího brankáře Holer, ale brankář na zemi zákrokem "alá Vaclík" zázračně sbírá míč do svých rukavic. Zápas tak končí výsledkem 5:2.

Co říci závěrem, respektujeme sílu účastníka Divize, ale většinu branek jsme soupeři darovali našimi chybami, sami jsme si vypracovali množství příležitostí, ale koncovka zklamala. Premiéru v modrobílém dresu si odbyl Jan Vrabec (Nepolisy), David Fidrich (Rejšice) a nakonec jičínský dorostenec Adam Nálevka. Všem přejeme hodně štěstí v dalších zápasech. V sobotu zajíždí A mužstvo do Dolního Bousova a B tým hostí o den později mužstvo Nemyčevse. (kla)

Komentář trenéra Obermajera: "Po prvním náročném týdnu přípravy jsme se utkali s divizním týmem. Utkání mělo slušné nasazení z obou stran a splnilo účel. Mně ukázalo nedostatky v taktickém myšlení zejména mladších hráčů a větší míru naivity. Branek jsme mohli vstřelit i více, ale i jejich neproměňovaní patří k fotbalu."

Sestava Jičína: Kanaval (70. Švorc) - Fejfar (75. Kubíček), Čeřovský, Zezulka, Vrabec - Matějka, Lánský, Machačný, Kubíček (70. Adam Nálevka) - Fidrich - Holer.

Branky: 18., 38., 40., 53., 65. - 62. Fejfar, 85. vlastní.