Lázeňský pohár ve fotbale se letos bude hrát v Železnici

16. 07. 2021 Fotbal foto: 1 « zpět

Železnice - O víkendu 24. a 25. července se na hřiště do Železnice po pěti letech vrací velký fotbalový svátek, uskuteční se zde již 44. ročník Lázeňského poháru, druhého nejstaršího pravidelného fotbalového turnaje na území Čech a Moravy. O úspěch v tomto prestižním podniku bude usilovat osm týmů z lázeňských míst celé České republiky.

Sobota bude tradičně patřit utkáním ve skupinách a výkop prvního zápasu je naplánován na 8.00, v neděli od 8.30 jsou potom na pořadu utkání o konečné umístění. Loňské vítězství bude obhajovat tým FK Luhačovice, který v posledních šesti ročnících vždy postoupil až do finále, mezi největší favority patří i lídr historické tabulky TJ Lázně Bělohrad, překvapit a důstojně oslavit 90. výročí vzniku fotbalového klubu v Železnici budou určitě chtít i domácí.

Patrony turnaje jsou železničtí odchovanci Lukáš Vraštil (FC Fastav Zlín), Adéla Pivoňková (AC Sparta Praha) a exligový hráč a v současnosti expert ČT Luděk Zelenka. V rámci doprovodného programu se v sobotu od 20.00 bude v areálu hřiště konat taneční zábava se skupinou Prorock. (pk)

foto