Příprava fotbalistů SK Jičín, v Dolním Bousově vyhráli

19. 07. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K druhému přípravnému utkání cestovali fotbalisté Jičína do Dolního Bousova, kde jim byl soupeřem účastník 1. A třídy Středočeského kraje.

Dolnobousovský SK - SK Jičín A 3:5 (0:1)

Za dusného počasí na kvalitním terénu začala obě mužstva aktivně. V 18. minutě se na centr Jičína do vápna nikdo nedostal. Ve 22. minutě prošel po pravé straně Florian přes dva obránce, jeho přihrávku do vápna však chytil těsně před nabíhajícím Holerem domácí brankář. Ve 25. minutě hasí v poslední chvíli útok domácích Vrabec. Z následné akce přihrává Holer zprava do vápna na Machačného, který dostává Jičín do vedení 0:1. Ve 29. minutě pronikl až do vápna Sajdl, jeho slabá střela ale neměla šanci na úspěch. Ve 41. minutě opět unikl Sajdl, před brankou našel Holera, ten ale při zakončení zklamal.

V 52. minutě po jičínském rohu hlavičkuje Ulvr nad domácí branku. V 53. minutě kopou domácí z 18 metrů TK, který letí k pravé tyči, ale Kanaval "tygřím" skokem míč vytěsnil na roh. V 66. minutě se dostali domácí do šance, střelu ale obrana Jičína zblokovala. V 69. minutě zakončuje pohlednou akci Jičína skluzem Jirka Dítě a zvyšuje na 0:2. V 71. minutě vystihl Florian nepřesnost v domácí rozehrávce a Dítě zpoza vápna trefuje odkrytý pravý roh domácí branky a zvyšuje na 0:3. V 73. minutě odpískal nepřesný HR PK proti Jičínu, který domácí hráč proměnil a snížil na 1:3. V 78. minutě se po rohu dostal míč k Matějkovi, ten se efektně zbavil obránce a jeho přihrávku proměnil před brankou stojící Florian ve čtvrtou branku Jičína (1:4). O minutu později využili domácí jičínského nedůrazu před brankou a snížili na 2:4. V 83. minutě po akci po levé straně domácí překvapili Mäsiara a střelou z úhlu na vzdálenější tyč snížili na 3:4. V 84. minutě vystihl Dítě chybu v domácí rozehrávce, ale obloučkem přehodil kromě brankáře i branku. V 85. minutě zastavil pronikajícího Holera ve vápně domácí obránce faulem, následnou penaltu proměnil Machačný a stanovil konečný výsledek na 3:5.

Byla to kvalitní příprava, domácí byli velmi dobře technicky vybaveni, po delší době zde Jičín zvítězil. Příští víkend zajíždí jičínští fotbalisté do Dolní Kalné k předkolu Poháru hejtmana KHK a o týden později doma hostí v prvním mistrovském utkání nováčka KP, mužstvo Jaroměře. (kla)

Komentář trenéra Obermajera: "Opět jsme chtěli splnit herní vytížení po týdenním tréninkovém cyklu. Ve hře je vidět spousta nepřesností. Naopak se prezentujeme fyzicky náročným pojetím. Mrzí mě až moc branek v naší síti."

Sestava Jičína: Kanaval (55. Mäsiar) - Florian, Ulvr, Zezulka (70. Vrabec), Vrabec (46. Fejfar) - Sajdl (46. Čeřovský), Matějka, Lánský (70. Sajdl), Fidrich (70. Holer) - Machačný - Holer (46. Dítě).

Branky: 73. (PK), 79., 83. - 25. a 85. (PK) - Machačný, 69. a 71. Dítě, 78. Florian.