Pohár hejtmana KHK. Fotbalisté Jičína jasně vyhráli v Dolní Kalné

26. 07. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K prvnímu soutěžnímu utkání nastoupili jičínští fotbalisté v sobotu 24. července v rámci Poháru hejtmana KHK v Dolní Kalné, které chtěli oplatit rok starou porážku.

FK Dolní Kalná - SK Jičín A 1:7 (0:3)

Vstup do zápasu se Jičínu povedl, hned ve 4. minutě se míč po rychlém autu dostal k Holerovi a jeho vysoká "svíce" přes vybíhajícího brankáře rozvlnila poprvé domácí síť (0:1). Ve 12. minutě Jičínští chybovali nepřesnou malou domů, ale včas vyběhnuvší Kanaval na poslední chvíli situaci zachránil odkopem. Další chybu v 15. minutě hasí v poslední chvíli odkopem na roh kapitán Ulvr. Ve 33. minutě vyslal V. Matějka po levé straně Kubíčka, na jeho centr si v malém vápně naskočil Holer a zvýšil na 0:2. Ve 37. minutě opět centr Kubíčka z levé strany a hlavička Holera znamenají zvýšení na 0:3 a dokončený Holerův hattrick!

Začátek druhého poločasu se Jičínu také povedl, ve 47. minutě se po centru zleva dostal míč k Sajdlovi, který se štěstím překonal brankáře a zvýšil na 0:4. V 59. minutě vybojoval před vápnem míč Machačný, vnikl do vápna a zvýšil již na 0:5! Jičínské šance pokračují, hraje se převážně na domácí polovině. Svoje velké šance neproměňují Florián a Dítě. V 75. minutě řeší ojedinělou šanci domácích Kanaval. V 83. minutě unikl podle lajny Sajdl a jeho přihrávku před branku proměnil Čeřovský (0:6). V 85. minutě šel sám na brankáře Machačný, míč poslal brankáři mezi nohama na prázdnou branku, ale dobíhající obránce stihl míč před čarou odkopnout za branku. V 88. minutě unikl po křídle Florián a jeho přihrávku proměnil v sedmou branku nabíhající Fejfar! Když už to vypadalo, že utkání skončí stavem 0:7, okořenil závěr HR, který na pokyn AR odpískal problematický faul Švorce na domácího útočníka. Konečné skóre 1:7 tak stanovil proměněnou penaltou domácí kapitán Jiřička.

Dá se říci, že posledních 20 minut jičínští fotbalisté na hřišti jasně dominovali a jen neschopnost v koncovce byla příčinou, že v domácí brance neskončilo víc šancí. Střelecky se prosadil Holer, premiéru v modrobílém dresu si odbyl mladší bratr Vojty Matějky Jiří a je určitě příslibem do budoucnosti. V sobotu Jičín hostí na svém hřišti v 1. kole KP nováčka soutěže, mužstvo Jaroměře. (kla)

Komentář trenéra Obermajera: "Odveta se povedla lépe a nutno podotknout, že nám pomohla brzy vstřelená branka. Na můj vkus jsme však až moc kazili a zbytečně pasovali. Musím pochválit střeleckou produktivitu Holera. Škoda obdržené branky z penalty v poslední minutě utkání."

Sestava Jičína: Kanaval (77. Švorc) - Florian, Ulvr, Zezulka, Fejfar - Sajdl, Vojtěch Matějka (60. Jiří Matějka), Lánský (60. Buchvald), Kubíček - Holer (46. Machačný) - Dítě (72. Čeřovský).

Branky Jičína: 4., 33., 37. Holer, 47. Sajdl, 59. Machačný, 83. Čeřovský, 88. Fejfar.

Fakta: ŽK 0:0, ČK 0:0, diváků 101. Rozhodčí Jan Kuric.