Úvodní mistrovské utkání nové sezony fotbalisté Jičína prohráli, doma podlehli Jaroměři

02. 08. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu 31. července odehráli fotbalisté SK Jičín první kolo KP. K prvnímu mistrovskému utkání nové sezony do Jičína zavítal nováček, mužstvo FK Jaroměř.

SK Jičín A - FK Jaroměř 0:1 (0:1)

Hned v 1. minutě poslal Florián centr do vápna, Dítě ale vysoký míč netrefil. V 8. minutě kopou hosté po rychlé akci roh, následná hlavička letí vedle branky. Rychlý brejk hostů končí jičínským odkopem na roh. V 15. minutě se před vápnem opřel do střely Matějka, jeho jedovatou střelu pod břevno s vypětím všech sil vyráží Červenka na roh. V 18. minutě domácí jen přihlíželi kombinaci hostů po levé straně, k míči se dostal v levé části pokutového území Gorol a přízemní střelou na vzdálenější tyč dostal hosty do vedení 0:1. To hráčům Jičína na klidu nepřidalo, nedaří se jim kombinace hlavně ve středu, kde je soupeř přesnější a rychlejší. Ve 35. minutě po rychlém brejku hostů střílí útočník z blízka z voleje těsně nad. Ve 38. minutě kope zprava roh Matějka, na míč si naběhl kapitán Ulvr, jeho střela z voleje končí metr nad brankou, škoda!

Ve 49. minutě řeší akci hostů dobrým zákrokem Kanaval. V 53. minutě se dostal k míči těsně před Kanavalem hostující útočník, naštěstí dobře nezpracoval a branku neohrozil. Jičínu stále vázne kombinace, hosté jsou rychlí a dobře technicky vybavení, hlavně ve středu. V 62. minutě se v nadějné pozici ocitl Machačný, místo přihrávky ale zbrkle vystřelil vedle. V 63. minutě vybojoval u lajny míč Fejfar, přihrál před branku a střelu Machačného pod břevno reflexivně vyrazil nad Červenka. V 66. minutě posílá centr Fejfara hlavou vedle Nálevka. V 71. minutě se v šanci ocitá Dítě, jeho střelu z úhlu brankář likviduje. V této fázi Jičín hosty zatlačil na jejich polovinu, branka ale ne a ne přijít! V 84. minutě řeší útok hostů odkopem na roh Florián. V 87. minutě řeší únik hostujícího útočníka středem výborným zákrokem Kanaval.

Utkání tak končí těsnou porážkou Jičína 0:1. První poločas se domácím nepovedl, ve 2. poločase se zlepšili, ale ke vstřelení branky to nevedlo a zápas prohráli.

Pohled trenéra Obermajera: "Utkání se nám herně ani výsledkově nepovedlo. Sice jsme měli i dost šanci, ale hostující brankář byl vždy na svém místě. Musíme si vyhodnotit chyby a zlepšit pohyb. Bez něho se kombinovat nedá." (kla)

Sestava Jičína: Kanaval - Florián, Zezulka, Ulvr, Fejfar (80. Řeháček) - Sajdl (46. J. Nálevka), Lánský, Machačný, V. Matějka - Dítě (89. Čeřovský), Holer .

Fakta: ŽK 3:1, ČK 0:0, diváků 80. Rozhodčí David Žerovnický.