Závody Weber Jičínská 50 a Weber City Run se uskuteční v sobotu 7. srpna

03. 08. 2021 Ostatní « zpět

Jičín - V Jičíně letos proběhne 16. ročník cyklistického závodu Weber Jičínská 50 a 7. ročník městského běhu Weber City Run. Oba závody se konají již tuto sobotu 7. srpna za podpory generálního partnera divize Weber společnosti Saint-Gobain, výrobce a dodavatele stavebních materiálů. Jako tradičně každý rok závodníci jedou a běží pro dobrou věc. Výtěžek ze startovného a příspěvku sponzorů i Královéhradeckého kraje každý rok pomáhá jičínské organizaci Apropo, letos ho spolek použije na přípravu vlastní benefiční akce.

Závod na horských kolech Weber Jičínská 50 startuje v sobotu 7. srpna v 10.00 na Lidickém náměstí. Účastnit se ho může široké spektrum cyklistů a cyklistek všech věkových i výkonnostních kategorií. Zkušené a trénované závodníky čeká trasa dlouhá 50 km, kondiční závodníky trasa dlouhá 25 km, na své si pak přijdou i ti nejmenší. Trať závodu vede z velké části po polních a lesních cestách v okolí Jičína.

Fandové běhu se pak mohou zapotit při podvečerním běhu po městě nazvaném Weber City Run, který bude odstartován v 16.00 rovněž na Lidickém náměstí a sportovcům nabídne trasy dlouhé 5 a 10 km. Dětský běžecký závod začíná o něco dříve, a to v 15.30. Celá trasa běžeckého závodu je viditelně značena a doprovázena řadou pořadatelů, kteří závod zabezpečují.

Kromě dobrého pocitu ze sportovního výkonu je pro všechny závodníky obrovskou motivací i podpora organizace Apropo. "Charitativní dar z Jičínské 50 bude věnován na přípravu naší letošní jubilejní benefice. Naše společnost Apropo pomáhá žít co nejnormálnější život dětem i dospělým s postižením a jejich rodinám. Letos 13. listopadu pořádáme již 20. benefiční představení. Výtěžek z této benefice pomůže zlepšovat kvalitu života 80 rodinám z Jičínska," sděluje ředitelka organizace Apropo Jitka Králová.

Obou závodů se hrdě účastní i závodníci z řad zaměstnanců divize Weber. Žádné počasí správné fanoušky cyklistiky a běhu neodradí! Přijďte se účastnit anebo jen povzbuzovat. (red)

Více informací o závodech, jejich pořadateli a generálním partnerovi naleznete na:

Weber Jičínská 50

Weber City Run

divize Weber, Saint-Gobain