Fotbalisté Jičína hráli se Sokolem Třebeš, přivezli bod

09. 08. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání KP cestovali v sobotu fotbalisté Jičína do Třebše, kde se jim dlouhodobě nedaří, to chtěli změnit.

TJ Sokol Třebeš A - SK Jičín A 1:1 (0:1) na PK 4:2

Úvod patřil domácím, už v 5. minutě obešel domácí útočník i Kanavala, z úhlu ale míč do sítě nedostal. V 15. minutě po pěkné akci Dítě se jeho centr do vápna stává snadnou kořistí Heřmana. Po jičínském rohu ve 22. minutě střílí z velkého úhlu Nálevka vedle. Ve 27. minutě uvolnil Vrabec Dítě, který ale střílí vysoko nad. Ve 28. minutě si na roh Matějky naskočil Machačný, jeho hlavička jen těsně minula zadní tyč domácí branky. Ve 45. minutě získal míč ve středu Holer, vysunul napravo do vápna Jirku Dítě, který střelou na bližší tyč dostává Jičín brankou do šatny do vedení 0:1!

Domácí nastoupili do 2. poločasu nabuzeni vyrovnat. Hned v 50. minutě po centru na zadní tyč chytá Kanaval střelu z úhlu. Asi rozhodující moment nastal v 61. minutě, kdy Kanaval našel za obranou přesným výkopem nabíhajícího Dítě, který přehodil vybíhajícího Heřmana, ale bohužel o kousek i domácí branku! V 63. minutě se potvrdilo úsloví nedáš - dostaneš. Domácí zahrávali TK, následoval centr do vápna, hlavičku ještě Kanaval vyrazil, následnou dorážku už ale ne a domácí vyrovnali na 1:1. Domácí pak tým Jičína zatlačili, v 76. minutě vyráží Kanaval tvrdou střelu z hranice vápna. V 82. minutě vystřelil domácí hráč z velké dálky, střela k překvapení všech jen těsně minula levou tyč jičínské branky. Nevídaná situace nastala v 85. minutě, kdy před lavičkou Jičína (asi 5 m za půlkou) šli jičínský a domácí hráč do souboje s cílem "urvat míč". To se podařilo domácímu hráči a prudký vysoký míč skončil až na pravé spojnici tyče a břevna Kanavalovy branky! Ten si po dopadu poranil bradu o háčky na tyči, které drží síť a byl delší dobu ošetřován. S ovázanou hlavou utkání nakonec dohrál. V penaltové rozstřelu Jičínští neuspěli, a tak nakonec odjeli s jedním bodem, což je ale třeba považovat za úspěch.

Pohled trenéra Beneše: "Bod z Třebše bereme jako zisk, s tímto soupeřem se nám dlouhodobě nedaří a i dnes byli domácí lepším týmem. Nicméně po krásné akci jsme šli do vedení a ve 2. půli v době, kdy už domácí začali být nervózní a hra se jim tolik nedařila, jsme neproměnil 100% tutovku, což byl myslím klíčový moment utkání. Z následně akce se naplnilo nedáš - dostaneš. Potom už jsme utkání dohrávali na remízu. Svůj tým chválím za bojovný výkon plný odhodlání uhrát dobrý výsledek a jednoznačně musím vyzdvihnout výkon brankáře Kanavala, který utkání odchytal famózně i přes zranění, která v průběhu zápasu utrpěl. Ukázal charakter a k němu se přidali i ostatní, a proto si dnes bod zasloužíme!" (kla)

Sestava Jičína: Kanaval - Florián, Zezulka, Ulvr, Jan Vrabec - J. Nálevka, Machačný (79. Fejfar), V. Matějka (92. Smolík), Kuneš - Dítě (92. Čeřovský), Holer (68. Buchvald).

Fakta - ŽK 1:4, ČK 0:0, diváků 162. Rozhodčí Miroslav Martínek.

Branky: 63. Tesař - 45. Dítě.

další výsledky a tabulka