Fotbalisté Jičína vyhráli, doma porazili FK Černilov

16. 08. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - Ve třetím kole KP přivítali fotbalisté Jičína v sobotu 14. srpna na domácím hřišti tým FK Černilov.

SK Jičín A - FK Černilov 1:0 (0:0)

Pohled na utkání očima legendy Miloše Vejvody z hlasatelny.

Ve třetím kole KP se střetli sousedé v tabulce, kteří v úvodních dvou kolech nepocítili radost z vítězství. Zvláště Jičínští na domácím pažitu po tříbodovém zisku mimořádně toužili. Od první minuty byli domácí aktivní. V prvních deseti minutách kopali tři rohy, střela Floriána šla těsně vedle, stejně jako hlavička Dítě. Hosté hráli ze zabezpečené obrany, spoléhali na brejky. Největší šanci domácích měl ve 23. minutě Sajdl. To po pravé straně unikl Dítě a předložil Sajdlovi do loženky, hostující gólman reflexivně vyrazil na roh. Ve 32. minutě dnes aktivní domácí Lánský vyrazil do sóla, ale faul hostů ho zastavil na hranici vápna. Domácí pokračovali v náporu, vytvořili si další příležitosti. Únik Floriána zastavil brankář, akce Nálevky skončila rohem - ten už Jičín kopal sedmý! Hosté měli nejblíže k brance ve 43. minutě, kdy jen včasné vyběhnutí Mäsiara při sólu Šmieda zabránilo brance. První poločas končí a jičínský fanoušek si pokládá otázku, zda dají domácí gól.

Druhou část hry zahájili hosté aktivně. To ale neměnilo nic na tom, že blíže k brankám byli opět domácí. V 56. minutě hlavička Matějky ve vyložené šanci skončila v autu. O dvě minuty později TK Matějky s námahou vyrazil bývalý brankář Bělohradu Šebesta. V 67. minutě to přece jen přišlo! Po učebnicové přihrávce Matějky se parádně trefuje Lánský a Jičín jde konečně do vedení 1:0! Za tři minuty díky parádnímu zákroku Mäsiara soupeř naštěstí nevyrovnává. Utkání je stále otevřené. Ke vstřelení další branky mají ale domácí opět blíž. Matějku z těžkého úhlu v 72. minutě vychytal Šebesta, po nádherné spolupráci Machačný - Sajdl - Dítě dává posledně jmenovaný z malého vápna nad! Škoda. Ještě, že měl Jičín v sobotu v brance vynikajícího Tondu Mäsiara, který zlikvidoval poslední loženku soupeře v 84. minutě. Vítězství domácích je zasloužené, byli lepším mužstvem, vytvořili si i více brankových příležitostí. Poměr rohů 9:3 také o něčem napovídá. Trenér Beneš zvolil vhodnou sestavu, na hru se dalo dívat. Zažil s mužstvem jako hlavní trenér první vítězství, tak jen tak dál! Samostatné poděkování patří brankáři Mäsiarovi. Jednak zachytal bezchybně, jednak vychytal pro Jičín první nulu v tomto ročníku.

Pohled trenéra Beneše: "Podle mého názoru zaslouženě získané 3 body. Měli jsme více ze hry, především v 1. poločase jsme si vytvářeli po hezkých kombinacích či individuálních akcích nadějné situace před brankou hostů, které jsme bohužel nedotáhli do brankového vyjádření. Ve velkém vedru byl 2. poločas už hodně o morálce hráčů. Trpělivým výkonem jsme si za gólem šli a po zásluze ho i vstřelili. V obou poločasech nás jednou zachránil i nestárnoucí Tonda v brance a tím podpořil týmový výkon celého mužstva. Všem borcům za výkon i předvedenou hru, která podle mě musela diváky bavit, děkuji."

Sestava Jičína: Mäsiar - Florián, Zezulka, Ulvr (75. Buchvald), Vrabec - Fejfar, J. Nálevka, Lánský, Machačný (61. Holer) - V. Matějka (61. Sajdl) - Dítě (84. Čeřovský).

Fakta - ŽK 0:2, ČK 0:0, diváků 40. Rozhodčí Pavel Vítek.

Branka: 67. Jakub Lánský.

další výsledky a tabulka