Pohár hejtmana KHK. Fotbalisté Jičína vyhráli v Miletíně

19. 08. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání Poháru hejtmana KHK cestovali fotbalisté Jičína na hřiště účastníka 1. B třídy do Miletína.

SK Miletín - SK Jičín A 0:3 (0:1)

V útulném areálu na kvalitním hřišti hosté z Jičína hned od začátku ukázali sílu a hrálo se hlavně na polovině domácích.

Ve 2. minutě po přihrávce Čeřovského spálil tutovku Nálevka, v 8. minutě Fejfar sám před prázdnou brankou netrefil dobře míč. O minutu později po další šanci Nálevky kopal Jičín pouze roh. V 17. minutě rozjel akci Kuneš, přihrál Zezulkovi a jeho přihrávku už Nálevka poslal konečně do sítě, stav 0:1! Ve 22. minutě po centru trefuje Nálevka pouze brankáře. Ve 31. minutě střílí z dálky po zemi Zezulka. Ve 32. minutě unikl po pravé straně opět Nálevka, jeho střelu z úhlu vyrazil rozštěpem Richter v domácí brance. Ve 33. minutě po akci Čeřovského trefuje Nálevka břevno. V závěru poločasu zahrozili i domácí, po rohu míří hlavička těsně vedle tyče a ve 44. minutě po jičínské ztrátě uprostřed trefuje domácí útočník břevno Švorcovy branky.

V 52. minutě unikl Sajdl, jeho přihrávku ale nezužitkoval v dobré pozici střílející V. Matějka. V 64. minutě střílí z úhlu nebezpečně Nálevka. Jičín stále vede jen o branku, a to klidu na kopačkách nepřidává. V 73. minutě po rychlé kombinaci středem střílí V. Matějka po zemi na zadní tyč a zvyšuje na 0:2! V 82. minutě zatáhl míč po levé straně Klaban, přihrál do vápna Novákovi, který z úhlu trefuje spojnici tyče a břevna. O chvíli později síť rozvlnil, radost mu ale zkazil zvednutý praporek asistenta. V 86. minutě po centru zprava netrefuje ve vápně hlavičku nehlídaný domácí útočník. Tečku za utkáním udělala bratrská spolupráce Vojty a Jirky Matějkových, když posledně jmenovaný střílí v 89. minutě třetí branku a upravuje stav na konečných 0:3. Zápas měl Jičín plně pod kontrolou a jen bídná koncovka zabránila vysokému vítězství. (kla)

Hodnocení ved. mužstva Klabana: "Pohárové zápasy s mužstvy z nižších soutěží jsou ošidné. Po patnácti minutách vedeme 0:1, i když to mělo být výrazně víc - neproměnili jsme ani nejvyloženější šance. V průběhu 2. poločasu jsme prostřídali sestavu, hru to oživilo a střídající hráči v závěru pojistili vítězství, které ale mohlo být i dvojciferné. Všichni hráči zápas odmakali, je nutné zapracovat na efektivnější koncovce."

Sestava Jičína: Švorc - Sajdl, Řeháček, Čeřovský, Vrabec (57. Klaban) - Kuneš, Buchvald, Lánský (57. J. Matějka), Fejfar (72. Kosejk) - Nálevka (72. Novák), Zezulka (46. V. Matějka).

Branky: 17. Nálevka, 73. V. Matějka, 89. J. Matějka.

Fakta: ŽK 0:0, ČK 0:0, diváků 120. Rozhodčí Jan Lukeš.