Z Rychnova fotbalisté Jičína přivezli dva body. "Pajas" vychytal penaltový rozstřel!

23. 08. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání KP cestovali fotbalisté Jičína do dalekého Rychnova, kde chtěli uspět.

FC Spartak Rychnov n/K - SK Jičín A 1:1 (0:1) na PK 2:4

Pohled na uplynulé výsledky soupeře (0 vstřelených branek) mohl svádět k tomu, že půjde o snadnou práci, ale opak byl pravdou.

Hned ve 2. minutě Lánský vysunul Kuneše, který z úhlu vystřelil, ale Syrový vyrazil na roh. V 9. minutě vysunul Fejfar středem V. Matějku, ten ale sám na brankáře neuspěl, ten jeho přízemní střelu vyrazil nohou těsně vedle levé tyče - velká škoda! V 15. minutě se ve vápně prosmýkl až před Mäsiara domácí útočník, Tonda ale na zemi chytá! Ve 22. minutě rychlý útok domácích po pravé straně končí nebezpečnou hlavičkou vedle branky. V následujících minutách jsou třikrát tvrdě faulováni jičínští hráči bez větší reakce HR. Ve 40. minutě se nebojácně probíjel středem hřiště Machačný, k míči se dostal V. Matějka a přízemní střelou s pomocí pravé tyče rozvlnil síť za Syrovým, stav 0:1! Ve 45. minutě kopou domácí 3 rohy, po kterých měl Jičín několikrát velké štěstí. Bylo jasné, že domácí vstoupí do 2. poločasu aktivně, protože musí vstřelit branku. To se potvrdilo.

Brejk ve 48. minutě ještě Mäsiar na zemi chytá. V 52. minutě pronikl středem domácí střelec Zajíček, "odhodil" (faul?) obránce a střelou k pravé tyči srovnal na 1:1. To ještě víc podpořilo aktivitu domácích hráčů. V 70. minutě našel přesný centr J. Matějky ve vápně Machačného, ten ale v dobré pozici nezpracoval míč. O minutu později řeší rychlý útok domácích v poslední chvíli odkopem jičínská obrana. V 75. minutě po TK domácích chytá Mäsiar nebezpečnou hlavičku. Domácí Zajíček je neustálým nebezpečím pro jičínskou obranu. K tlaku domácích se přidávají i rozhodčí svými nepřesnými rozhodnutími, převážně v neprospěch Jičína. V 84. minutě si naběhl domácí hráč na dlouhý křižný pas a sám před Mäsiarem střílí, ten vysokou střelu konečky prstů vytěsnil nad břevno! V 88. minutě mohl rozhodnout V. Matějka, pronikl do vápna přes několik obránců, brankáře ale nepřekonal. Vypjatý zápas tak končí 1:1 a jde se do penalt.

Tady se trenér Beneš odhodlal k překvapivé akci (inspirace z finále Superpoháru) a nasadil do branky "Pajase" Jiřičku. Tah to byl geniální, "Pajas" lapil dvě penalty (i kanonýrovi Zajíčkovi) a vychytal tak pro Jičín prémiový druhý bod, což je velký úspěch - oslavy začaly hned v kabině a pokračovaly i v autobuse! Tým veze cenné dva body, které Jičín posunuly v tabulce výš. Příští sobotu Jičínští doma hostí ambiciózní tým Police nad Metují. (kla)

Pohled trenéra Beneše: "Do Rychnova jsme měli jet dominantní a s touhou domácí přehrát. Vzhledem k zdravotnímu a početnímu stavu v jakém jsme na zápas cestovali, považuji vítězství na PK za velký zisk. V 15. minutě jsme mohli 2:0 vést, šance jsme neproměnili a pak to byl boj. Oceňuji charakter hráčů a soupeře, který nasadil velmi mladé mužstvo. Mají můj obdiv a myslím, že časem půjdou hodně nahoru. Na penalty jsme vyměnili gólmany, Tonda chytal famózně, ale mladý "Pajas" byl skvělý a díky němu a střelcům máme bod navíc!"

Sestava Jičína: Mäsiar - Sajdl, Zezulka (76. Jiřička), Ulvr, Vrabec - Kuneš, Buchvald, V. Matějka, Lánský, Fejfar (61. J. Matějka) - Machačný.

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 30. Rozhodčí Adam Trejbal.

Branky: 52. Zajíček - 40. V. Matějka.

další výsledky a tabulka