Autokrosový závod ME v Nové Pace. Počet přihlášených jezdců se blíží stovce

24. 08. 2021 Ostatní foto: 4 « zpět

Nová Paka - Počet přihlášených jezdců k závodu autokrosového Mistrovství Evropy v Nové Pace, který se uskuteční 4. a 5. září, se již blíží stovce. Letos se poprvé představí při závodě ME i divize Kartcross, kde je nyní registrováno devatenáct jezdců v čele s Doležalem, Pihávkem a Hartychem. Určitě ještě pár jezdců přibude v Junior Buggy, kde svoji přihlášku zaslalo třináct závodníků - nechybí favorité Jaspers a naši Medlík s Pytlounem. Více jezdců si přejí pořadatelé ve kdysi (v 80. a 90. letech) velice kvalitně a početně obsazované kategorii cestovních vozů. Zatím osm účastníků, z toho je polovina ze zahraničí. Nechybí favorizovaný Petr Šimurda s fabií ze stáje Václava Fejfara.

Naopak nouzi o početné startovní pole nemá kategorie Buggy 1600, kde se pojede minimálně na tři rozjížďky - Mandel, Wibbeler, Laubach, Peters, ale i naši Hartman a Novotný. Dvacítka jezdců se chystá bojovat o vítězství v Super Buggy. Jak si povedou v konkurenci Grencise, Alberse, francouzských jezdců nebo Kujperse naši Jordák, Kubíček a Nikodém?

Pro diváky je nejdůležitější informací, že start sobotních tréninkových jízd je v 11.30 a v neděli začíná závodní program již v půl deváté ráno.

Zástupce organizačního výboru Miroslav Chudoba prozradil i výrazné zpestření slavnostního představování jezdců: "V čele pojede matador, bývalý úspěšný reprezentant František Kačírek se špičkovou Škodou 130 LR zapůjčenou od Petra Šimurdy, který pak v závěru slavnostního zahájení představí divákům na startovním rovince s tímto vozem automobilovou show. Větší oslavy padesátin se chystají na příští rok, kdy významné výročí slaví i Pivovar Nová Paka, jeden z hlavních sponzorů těchto závodů." Pavel Vydra

Foto: archiv autoklubu Nová Paka

foto

foto

foto

foto