Rozhodovaly penalty, jičínští fotbalisté opět úspěšní

30. 08. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším kole KP hráli fotbalisté Jičína s aspirantem na postup, hostili Polici nad Metují.

SK Jičín A - Spartak Police n/M 1:1 (0:1) na PK 3:1

Jičín nastoupil prakticky v optimální sestavě, což ale neopravňovalo zápas podcenit. Na podzim Jičínští na hřišti soupeře prohráli 1:0 brankou z problematické penalty.

Domácí začali aktivně, v 5. minutě po průniku Dítěte střílí Matějka jenom do brankáře. V 10. minutě po brejku hostů odkopává těsně před Mäsiarem na roh kapitán Ulvr. V 18. minutě unikl v tomto utkání nejlepší hráč hostů Matějka, jeho centr naštěstí doráží jeho spoluhráč vysoko nad. O pět minut později Jičínu stejný hráč znovu "zatopil" ve vápně. Ve 37. minutě měli Jičínští štěstí, když hostující útočník minul těsně před brankou nebezpečný centr. Ve 42. minutě se protáhl středem obrany hostující útočník, kterého ve vápně nedovoleně zastavil vybíhající Mäsiar a kopala se penalta. Tu ale Tonda střelci Matějkovi brilantně zneškodnil! Domácí však ve 44. minutě chybují v rozehrávce a Franc dává Jičínu branku "do šatny", poločas tak končí 0:1.

Do druhého poločasu šli hráči Jičína s cílem zpřesnit hru a poprat se o body. Ve 49. minutě končí po rychlém protiútoku hlavička hostů těsně vedle horního rohu domácí branky! V 54. minutě se hostům povedla pěkná průniková přihrávka za obranu a jen včasné Mäsiarovo vyběhnutí odvrátilo hrozící nebezpečí. V 60. minutě vybojoval ve vápně míč Dítě, jeho centr ale obrana odvrátila. V 67. minutě se již Jirka dočkal a střelou na zadní tyč srovnal stav na 1:1! To podnítilo hosty k ještě větší aktivitě, bojuje se o každý balon, vzrůstá nervozita v obou týmech. Akce se střídají na obou stranách. V 85. minutě zahrozil opět hostující Matějka, Mäsiar ale slabou střelu v sedě chytá. V poslední minutě vyráží Mäsiar nebezpečný kop z rohu. Tím utkání končí a jde se do penalt, jako před týdnem. Tentokrát Jičín nechal v brance výborného Mäsiara. Hosté trefili břevno a překopli branku, a tak Jičín opět bere druhý bod za penaltové vítězství.

S Petrem Benešem vedl zápas i Zbyněk Houška, který nahradí u mužstva Pavla Obermajera, který přijal místo asistenta trenéra u U17 v ligové Mladé Boleslavi. Dnešní body s takto kvalitním mužstvem jsou pro Jičín velmi cenné a povzbuzující do další práce. Příští týden tým cestuje do Vrchlabí. (kla)

Pohled trenéra Beneše: "Myslím si, že především v 1. poločasu se hrál velmi kvalitní fotbal, který se musel divákům líbit. Hosté z Police mají velkou fotbalovou kvalitu s výbornými individualitami. My jsme moc rádi, že jsme se dokázali s tímto soupeřem díky dobré organizaci hry, skvělému výkonu našeho gólmana a příkladné bojovnosti všech hráčů dobře popasovat. Chválím i hráče z lavičky, kteří do utkání naskočili, jak utkání zvládli, protože z nuceného střídání pravého obránce a stopera jsme měli trošku obavy. V penaltách potvrdil výborný výkon Mäsiar v brance. Druhého bodu z dnešního utkání si moc vážíme. Utkání zvládla s přehledem i trojice rozhodčích."

Sestava Jičína: Mäsiar - Zitka (72. Fejfar), Zezulka, Ulvr (82. Jiřička), Vrabec - Lánský, Kuneš, Machačný, V. Matějka, Fidrich - Dítě (76. Kubíček).

Fakta - ŽK 2:0, ČK 0:0, diváků 80. Rozhodčí Martin Dujsík.

Branky: 67. Jiří Dítě - 44. Pavel Franc.

další výsledky a tabulka