Utkání ve Vrchlabí se fotbalistům Jičína nepovedlo

06. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání KP cestovali v neděli jičínští fotbalisté do Vrchlabí, které bylo v tabulce za Jičínem.

FC Vrchlabí A - SK Jičín A 3:1 (1:0)

Domácí zahrozili již ve 2. minutě, kdy TK z 20 m jen těsně minul levou tyč jičínské branky. Prvních 15 minut byla hra oboustranně nepřesná a neurovnaná. Ve 20. minutě se nešťastně u jičínské branky zranil kapitán Ulvr a následovalo vynucené střídání Čeřovským. Ve 28. minutě po centru domácích skončila hlavička na levé tyči Mäsiarovy branky. Domácí podnikali rychlé brejky, které ale Jičínští úspěšně odvraceli. Ve 33. minutě nacentroval do vápna Zitka, hlavička Matějky šla ale vysoko nad. Ve 38. minutě po centru z leva mířila "placírka" domácího hráče těsně vedle tyče! Ve 41. minutě Jičín chybuje ve středu hřiště a na konci rychlého útoku je Žďárský, který překonává brankáře, stav 1:0! V poslední minutě zázračně likviduje na brankové čáře Mäsiar 100procentní šanci po hlavičce domácích.

V poločase následuje další nucené střídání, tentokrát Kuneše, který bojoval celý týden s virózou. Ve 49. minutě se po levé straně probil Machačný a Dítě následně střílí nad Janalíkovu branku. V 56. minutě akci Fidricha a Matějky zakončuje střelou nad z vápna nabíhající Machačný! V 66. minutě obehrál v rohu vápna domácí Novotný jičínského obránce a z úhlu na zadní tyč zvyšuje na 2:0! V 70. minutě po TK hlavičkuje ve vápně Matějka a trefuje horní roh domácí branky (2:1). V 77. minutě měli domácí opět velkou šanci, když jejich střela na odkrytou část branky skončila těsně vedle tyče v zámezí. Chleba se lámal v 82. minutě, kdy Machačný nádherně vysunul do vápna Dítě, jeho střela na zadní tyč jen těsně minula branku! A podle pravidla nedáš - dostaneš se v 88. minutě nedohodl Mäsiar s obráncem a domácí Hawel neměl velký problém dostat potřetí míč za Mäsiara a stanovit stav na 3:1! V závěru se ještě do velké šance dostal Vojta Matějka.

Tentokrát tedy Jičín odjíždí asi zaslouženě bez bodů, domácí hráči hosty předčili nasazením a bojovností, všechny 3 branky jim Jičínští prakticky darovali. Na neurčitou dobu tým přišel o kapitána Ulvra, u kterého až pondělní vyšetření zraněného kolena určí, jak dlouho bude chybět! Je třeba rychle zapomenout a připravit se na dva domácí zápasy, nejdříve s Č. Kostelcem a o týden později na derby s Hořicemi. (kla)

Pohled trenéra Beneše: "Dnešní utkání se nám nepovedlo. Plodili jsme jednu nepřesnost za druhou a ani obranná fáze nám nefungovala dle našich představ. Když už jsme přežili velké šance domácích a mohli srovnat stav, neproměnili jsme samostatný nájezd, a nakonec inkasovali potřetí. Domácím gratuluji k zasloužené výhře. Utkání velmi dobře odřídila trojice rozhodčích. Našemu kapitánovi přeji, aby jeho zranění nebylo tak vážné jak vypadalo a byl brzy zpět mezi námi v plné sile."

Sestava Jičína: Mäsiar - Zitka, Zezulka, Ulvr, Vrabec - Kuneš, Lánský, Machačný, V. Matějka, Fidrich - Dítě.

Fakta: ŽK 1:3, ČK 0:0, diváků 328. Rozhodčí Miroslav Martínek.

Branka Jičína: 70. V. Matějka.

další výsledky a tabulka