Zápas v Nové Pace rozhodly penalty. Domácí byli úspěšnější

06. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu venkovnímu utkání nového ročníku 1. B třídy cestovala fotbalová rezerva Jičína do Nové Paky, kde ji čekalo ambiciózní domácí mužstvo. V zápase se hráčům Jičína povedl první poločas, kdy vstřelili dvě branky a ještě další šance nedali. Zápas se zlomil ve 45. minutě, kdy Jičín dostal lacinou branku, která domácí do druhého poločasu nakopla a hosty zlomila, báli se hrát a doslova čekali na závěrečný hvizd. Po něm byl stav 2:2, a tak se šlo do penalt, kde i smůla (dvě tyče) rozhodla, že z dobře rozehraného utkání si Jičínští vezou pouze bod, který je ale vzhledem ke kvalitě a ambicím domácího mužstva úspěchem. (kla)

1. FK Nová Paka - SK Jičín B 2:2 (1:2) na PK 3:2

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Do Nové Paky jsme jeli v sestavě, které jsem věřil, že odehraje kvalitní utkání a bude mít reálnou šanci na zisk potřebných bodíků do tabulky. Do 44. minuty jsme hráli dle našich představ, domácí jsme nechali hrát, ale kvalitní organizací obranné fáze jsme je nepustili do žádné vyložené brankové šance a sami udeřili po krásně sehraných brejkových akcích a mohli jsme jich dotáhnout i víc. Utkání se zlomilo v poslední minutě první půle, kdy jsme hrubě podcenili nenápadnou akci domácích a inkasovali kontaktní gól do šatny. Domácí to nakoplo, nám svazovalo nohy, lehkost z 1. půle byla pryč, báli jsme se hrát s míčem a domácí s námi 2. půli hráli na jednu branku. To vše ještě znásobilo nucené střídání našeho stopera a v podstatě jsme jen doufali v brzký konec utkání. Domácí zaslouženě vyrovnali a pro nás naštěstí třetí branku už nedali. V penaltách jsme měli i smůlu, dvě tyče nás potopily. Bod tedy musíme brát, ale mrzí mně způsob hry ve 2. poločase. Hráčskou kvalitu jsme měli na mnohem lepší výkon."

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban, Velich (68. Louda), Čeřovský, Malý - Jiřička - Sajdl, J. Nálevka, Fejfar, Kubíček - Kosejk (69. Bodlák).

Fakta - ŽK 2:2, ČK 0:0, diváků 70. Rozhodčí Jindřich Hanuš.

Branky Jičína B: 4. Sajdl, 13. Kosejk.

ostatní výsledky a tabulka