Pohár hejtmana KHK. Fotbalisté Jičína prohráli ve Vrchlabí a končí

09. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání Poháru hejtmana KHK cestovali jičínští fotbalisté opět ven a opět na hřiště do Vrchlabí, kde o víkendu odehráli mistrovské utkání KP. Domácí nastoupili v totožné sestavě, jičínské mužstvo se změnami.

FC Vrchlabí A - SK Jičín A 3:1 (1:1)

Začátek utkání se Jičínu povedl i nepovedl. Ve 3. a 13. minutě po únicích Floriána po pravé straně a jeho prudkých přízemních přihrávkách před branku na míč skluzem nedosáhli nejprve Machačný a poté Dítě. Mezitím v 8. minutě po chybě střílí domácí Žďárský branku a dostává svůj tým do vedení 1:0. Ve 23. minutě Florián z dálky vyprášil rukavice Janalíkovi v domácí brance. Ve 29. minutě TK domácího Finka chytá na čáře Nechanický. Ve 40. minutě po brejku domácích tečovaná střela jen těsně míjí jičínskou branku. Ve 44. minutě dobře napadal domácí rozehrávku Sajdl, vypíchl stoperovi míč, unikl, obešel i brankáře a srovnal na 1:1.

Začátkem druhého poločasu Jičínští domácí branku ohrozili několika střelami z dálky. V 64. minutě využil Zdržálek nedůrazu na kraji jičínské obrany a dal druhou branku. O dvě minuty později ze stejného místa nedal Chlebodár bombou Nechanickému šanci a zvýšil na 3:1! V 72. minutě došlo k zajímavé situaci před brankou Jičína. Domácí vstřelili branku, Jičínští reklamovali ofsajd, HR chystal v kruhu rozehrání, v tom okamžiku ho volal AR a vysvětlil mu, že se zmýlil a ukázal zvednutým praporkem ofsajd. Hra se tak ze středového puntíku vrací na místo ofsajdu a rozehrává Jičín! Další problémová situace nastala v 78. minutě, kdy kope zprava J. Matějka roh, Klaban ve vápně střílí, vyražený míč dotlačil tělem Lánský zhruba 20 cm za lajnu, ale HR a AR měli černé brýle a míč za lajnou neviděli! V 85. minutě zkouší domácí hráč sám před Nechanickým lob, ale ten končí vedle branky.

Utkání tak končí stejně jako v neděli výhrou domácích 3:1. Jičín podal lepší výkon než v neděli, střídající hráči nezklamali důvěru trenéra a potvrdili, že se s nimi musí počítat. Účinkování Jičína v Poháru hejtmana KHK končí. Nyní tým čekají dva domácí zápasy a v nich je třeba bodovat. (kla)

Hodnocení trenéra Houška: "Dnes musím mužstvo pochválit za lepší a bojovnější výkon než v nedělním mistrovském utkání. Příležitost ve 2. poločase dostali hráči dorostu a B mužstva a určitě nezklamali. Dík patří Oldovi Velichovi za dobrou organizaci obranné činnosti mužstva."

Sestava Jičína: Nechanický - Sajdl, Velich, Jiřička (70. Kuncíř), Fejfar (57. Klaban) - Florián, Machačný (57. Kosejk), Lánský, V. Matějka (62. J. Matějka) - Kubíček - Dítě.

Branka Jičína: 44. Jan Sajdl.

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 117. Rozhodčí David Beránek.