Fotbalisté Jičína doma porazili Červený Kostelec

13. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu sehráli jičínští fotbalisté zápas 7. kola KP. Hostili Červený Kostelec, čekal je tedy velmi kvalitní soupeř s dobře organizovanou hrou, hlavně v obraně.

SK Jičín A - SK Červený Kostelec 2:1 (0:0)

Po úvodní oťukávané Jičínští zahrozili v 9. minutě, kdy po úniku Machačného se na vápně dostal ke střele Matějka, střela s tečí končí těsně vedle branky, po následném rohu střílí s tečí Fidrich, po dalším rohu následuje několik hlavičkových soubojů a celá tato akce končí autem. V 15. minutě vypíchl Matějka míč obraně a z hranice vápna trefuje levou tyč Středovy branky! V 17. minutě končí rychlá kombinace hostů v Mäsiarových rukavicích. Ve 28. minutě se za obranu dostal Sajdl, ale brankář měl k míči blíž. Ve 32. minutě po centru Fidricha netrefil osamocený Machačný v malém vápně míč. Ve 34. minutě chytá Mäsiar nadvakrát štiplavou střelu hostů. Ve 39. minutě se Lánský prokličkoval až do vápna, následná střela z otočky ale branku minula. Ve 49. minutě jdou domácí 4 na 2, bohužel nepřesná zbrklá přihrávka šanci pohřbila. V 64. minutě Machačný unikl středem, obešel i brankáře, ale jeho střelu do prázdné branky zblokoval dobíhající obránce.

Nevyužitých šancí už bylo tolik, že by to domácí v závěru mohlo mrzet. V 71. minutě centr hostů zprava posílá hlavou hostující útočník jen těsně vedle pravé tyče! V 75. minutě střílí z dálky krásně Matějka, brankář vyráží na roh. V 78. minutě je ve vápně držený jičínský hráč a rozhodčí ukazuje na značku PK! K této důležité akci si bere míč v tomto utkání kapitán Lánský a s přehledem posílá Jičín do zaslouženého vedení 1:0! V 80. minutě po podkopnutí domácího hráče ve vápně ukazuje HR opět na značku PK! K exekuci se postavil opět Lánský a dostal domácí do vedení 2:0! Je to zasloužená odměna za aktivitu a neproměněné šance, ale hosté se nevzdávají. Na hřišti i na lavičkách to začíná jiskřit. V 83. minutě po akci hostů přestřeluje z 8 metrů jejich útočník jičínskou branku. V 86. minutě po nedůrazu domácích ve vápně doráží z bezprostřední blízkosti Malina míč za Mäsiara, snižuje na 2:1 a dramatizuje závěr utkání! Hosté vrhli vše do útoku, ale domácí obrana již komplikace nepřipustila, a tak Jičínští zápas dotáhli do vítězného konce.

Dnešní body jsou velmi cenné, kvalita soupeře byla velká, o to více je třeba vyzdvihnout domácí jedenáctku, která podala kvalitní a bojovný výkon, a i když branku ze hry po mnoha jasných šancích nedala, zaslouží velké uznání. V sobotu, opět na domácím trávníku, čeká Jičín derby s Hořicemi. (kla)

Pohled trenéra Houška: "Dnes jsme na městském stadionu odehráli velmi kvalitní utkání, uznávám kvalitu soupeře, ale v žádném případě to nesnižuje výkon našeho mužstva. Vzhledem k vypracovaným šancím hlavně v 1. poločase by pro nás bylo vše jiné než výhra za 3 body neúspěch a zklamání!"

Sestava Jičína: Mäsiar - Florián, Čeřovský, Zezulka, Vrabec - Sajdl, V. Matějka, Lánský (84. Řeháček), Fidrich - Machačný (82. Kubíček) - Dítě (75. Jiřička).

Fakta - ŽK 2:3, ČK 0:0, diváků 80. Rozhodčí Adam Trejbal.

Branky: 78. Lánský (PK), 80. Lánský (PK) - 86. Malina.

další výsledky a tabulka