Fotbalisté Železnice porazili rezervu Jičína

12. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším domácím utkání 1. B třídy přivítala fotbalová rezerva Jičína jednoho z favoritů soutěže, mužstvo Sokola Železnice. Dalo se očekávat zajímavé utkání, neboť v dresu Železnice hraje několik bývalých jičínských hráčů.

SK Jičín B - TJ Sokol Železnice 1:3 (0:1)

Už ve 4. minutě hostující Barták netrefil míč 3 metry před prázdnou brankou. Ve 30. minutě vystřelil zprava překvapivý oblouček Jiřička, ale míč skončil těsně vedle levé tyče. Ve 37. minutě si do malého vápna naběhl k pravé tyči Barták a prudkou přihrávku poslal do jičínské sítě, stav 0:1! Ve 49. minutě řeší Švorc brejk hostů, když střelu těsně vyráží na roh. V 54. minutě Starý obloučkem na zadní tyč překonává bezmocného Švorce a zvyšuje na 0:2. V 63. minutě střílí po rohu těsně vedle branky Vojta Matějka. V 73. minutě napřáhl zprava z více než 20 metrů Míka a jeho střela končí na zadní tyči v síti jičínské branky (0:3)! Jičín se nevzdává, v 84. minutě unikl na hranici ofsajdu Fidrich a podél brankáře snížil na 1:3! Více už se zápasem domácí nestihli udělat a na body nedosáhli. V dalším domácím zápase příští sobotu přivítá Jičín B aktuálně poslední mužstvo tabulky, Jiskru Kocbeře. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "S favoritem celé soutěže jsme dokázali držet krok díky kvalitní organizaci obranného bloku, v 1. půli nám ovšem chyběla kvalita v přechodu do útoku, a tudíž jsme neměli žádné akce znamenající nebezpečí pro soupeřova gólmana. Ve 2. půli jsme se chtěli zlepšit a jít si za otočením vývoje utkání. Dvě výstavní branky nám však srazily hřebínek, a i když jsme snížili, utkání se už jen dohrávalo. Vedle pana Velicha se nám na stoperu ukázal další zajímavý mladík z našeho dorostu, kterého musím jednoznačně za výkon pochválit. Soupeři gratuluji k výhře a děkuji i rozhodčím za dobrý výkon."

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban, Velich, Kuncíř, Fejfar - J. Nálevka (80. Novák), Zitka (80. Nasikovský), Řeháček, Jiřička (74. Louda), J. Matějka (57. V. Matějka) - Kubíček (57. Fidrich).

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Luboš Říha.

Branky: 84. Fidrich - 37. Barták, 54. Starý, 73. Míka.

další výsledky a tabulka