O novopacký dort. Jubilejní 50. ročník turnaje v režii Adama Nápravníka

14. 09. 2021 Ostatní foto: 1 « zpět

Nová Paka - Ve dnech 21. a 22. srpna se na kurtech u Skautského domu konal jubilejní 50. ročník tradičního tenisového turnaje mužů "O novopacký dort", kterého se zúčastnilo celkem 19 hráčů.

Finále bylo záležitostí dvou nejvýše nasazených hráčů, když zvítězila dvojka turnaje sedmnáctiletý Adam Nápravník z TC Dvůr Králové nad vítězem z roku 2015 Markem Dopitou z TC Nové Město nad Metují. Utkání rozhodla vyrovnaná první sada, která vyvrcholila zkrácenou hrou. Třetí místa ve dvouhře vybojovali vítěz z roku 2014 Jaroslav Hanuš z TJ Lázně Bělohrad a Jan Blažek z TK Kvasiny.

Čtyřhra se stala záležitostí otce Romana a syna Adama Nápravníkových po výhře nad dvojicí Hanuš - Blažek. Bronz si odvezli Dopita s domácím Lukášem Jebavým a bratrská dvojice Oliver a Alex Kotaracovi (TJ Sokol Vysočany / Pliskova Tennis Academy). Nejlepší hráči turnaje si kromě finančních odměn odvezli dorty od paní Lenky Gottšteinové, autokosmetiku od firmy DF Partner a dárková balení piva od Pivovaru Nová Paka. Sympatickým gestem vítězů čtyřhry bylo přenechání jednoho dortu pro vítěze svým finálovým soupeřům. Jan Blažek

Výsledky

Dvouhra semifinále: Dopita - Hanuš 6:4 a 6:3, A. Nápravník - Blažek 6:3 a 6:2; finále: A. Nápravník - Dopita 7:6 (3) a 6:1.

Čtyřhra semifinále: Nápravníkovi - Dopita / L. Jebavý 4:6, 6:1 a 1:0 (6), Hanuš / Blažek - A. a O. Kotaracovi 6:1 a 6:1; finále: R. a A. Nápravníkovi - Hanuš / Blažek 6:1 a 6:3.

Vítěz 50. ročníku Adam Nápravník.

foto