Mezi dorostenkami byla nejlepší Agáta Prepslová

14. 09. 2021 Ostatní foto: 1 « zpět

Nová Paka - Na turnaj dorostenek, který se konal ve dnech 24. a 25. srpna, se do Nové Paky sjelo celkem 17 mladých tenistek.

Finále dvouhry se stalo záležitostí první nasazené Agáty Prepslové z I. ČLTK Praha a překvapení turnaje, nenasazené Lucie Dostálové z Tenisu Klánovice. Prepslová potvrdila pozici favoritky a zvítězila ve dvou sadách. Třetí místa si zajistily Eliška Nýdrlová z TK Hovorčovice a Julie Čepelíková z TK Turnov.

Finále čtyřhry bylo soubojem dvou nejvýše nasazených párů mezi Pavlou Čížkovou (LTK Klatovy) s Adélou Evou Koutskou (TJ LTC Poděbrady) a Prepslovou s Čepelíkovou. Tajenku dramatického klání trvajícího téměř dvě a půl hodiny rozluštil až závěrečný supertiebreak, který ovládly Čížková s Koutskou. Třetí místa vybojovaly Zuzana Kudláčková (SK Tenis Kladno) s Laurou Lhotákovou (Tenisová škola Lucie Hradecké) a Nýdrlová s Michaelou Samkovou (TJ Sokol Vysočany). Medailistky obou soutěží si odvezly poháry a diplomy. Jan Blažek

Výsledky

Dvouhra semifinále: Prepslová - Nýdrlová 6:4 a 6:1, Dostálová - Čepelíková 6:1 a 6:1; finále: Prepslová - Dostálová 6:4 a 6:3.

Čtyřhra semifinále: Čížková / Koutská - Kudláčková / Lhotáková 6:0 a 6:2, Prepslová / Čepelíková - Nýdrlová / Samková 6:3 a 6:1; finále: Čížková / Koutská - Prepslová / Čepelíková 6:7 (5), 7:6 (3) a 1:0 (8).

Vítězka dvouhry Agáta Prepslová.

foto