Fotbalisté Jičína doma porazili Hořice, ale jen těsně

20. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V 8. kole KP mužů čekalo fotbalisty Jičína derby s Hořicemi, které má vždy náboj a bojovnou úroveň. Navíc se tentokrát potkali bratři Kunešové, Jakub na straně Jičína a Pavel na straně Hořic.

SK Jičín A - TJ Jiskra Hořice 1:0 (0:0)

A hned začátek byl zajímavý, v 1. minutě si na oblouček za obranu naběhl Jakub Kuneš a v dobré pozici ho zastavil zvednutý praporek asistenta na lajně, škoda. V 5. minutě unikl po levé straně Lánský, jeho přihrávku nepochopitelně minuli v malém vápně Kuneš i Jiřička! Ve 12. minutě střílí Dítě zpoza vápna a Krejčí s námahou vyráží na roh. V 16. minutě likviduje Čeřovský ve vápně únik Šedivého. Ve 32. minutě končí hlavička dlouhána Dobrovolného těsně vedle Mäsiarovy branky. Ve 37. minutě vysunul Lánský Jiřičku, ten ale míč nezpracoval. Ve 42. minutě dobře ve vápně napadal Matějka, získal míč, ale jeho střelu z úhlu vyrazil Krejčí na roh. Tak končí první poločas a pro Jičín je opět problém, jako s s Č. Kostelcem, dotáhnout alespoň některou šanci do brankového zakončení.

Ve 47. minutě se opět Kuneš dostal za obranu Hořic, brankář ale vyrazil na roh. Po něm střílí hlavou Dítě vedle branky. Jičínské akce ne a ne skončit v síti Hořic! V 60. minutě se Jičín dostává do vedení, když brance předcházela zajímavá situace. Po jičínském rohu zprava zůstává ležet ve vápně hráč Hořic, hráči se k němu sbíhají, hra ale není přerušena, míč se dostává ke kapitánu Lánskému, který ze 20 metrů lehkou skákavou střelou k levé tyči konečně dává branku! Hosté se dlouho rozčilovali a diskutovali s rozhodčím, že měl přerušit hru, ale branka platí, stav 1:0! V 72. minutě se situace komplikuje, když kapitán Lánský vidí druhou ŽK, následně ČK a domácí jdou do deseti. Hosté se usilovně snaží alespoň vyrovnat a hrají vzadu na "tři", což Jičínu otvírá šanci na rychlé brejky. V 75. minutě po rychlé akci Jičína míjí hlavička Jirky Dítě jen těsně Krejčího branku. V 82. minutě po centru Nálevky tentýž hráč trefuje hlavičkou obránce stojícího před brankou! V 88. minutě míjí tečovaná střela jen těsně jičínskou branku! V závěru ještě po faulu Hořic vznikla před jičínskou střídačkou velká strkanice, kterou řešili společně všichni rozhodčí! V 89. minutě unikl do otevřené obrany po pravé straně Nálevka, předložil do vápna míč Řeháčkovi, který ale z několika kroků odmítl potvrdit vítězství a trefil brankáře, od něhož se pak míč odrazil nad branku.

I přes nastavené 4 minuty domácí těsné vedení uhájili a berou opět po těsné výhře 1:0 tři důležité body, které tým posouvají tabulkou nahoru a dávají trochu klidu do dalších bojů. Jičín má již několik zápasů velký problém vstřelit branku, s 8 vstřelenými brankami patří k nejhorším, naopak s 8 obdrženými k nejlepším. Obranná činnost dominuje nad útočnou produktivitou. (kla)

Pohled trenéra Houška: "Dnes jsem s výsledkem spokojen, ale mrzí mě velké množství neproměněných šancí. Mužstvo zvládlo utkání vzadu na nulu i přesto, že jsme hráli 20 minut oslabeni o vyloučeného kapitána Lánského. Tří bodů si vážíme a dávají nám určitý klid do dalších zápasů."

Sestava Jičína: Mäsiar - Sajdl, Čeřovský, Zezulka, Vrabec - Kuneš (70. Řeháček), V. Matějka, Lánský, Fidrich - Dítě, Jiřička (46. Nálevka).

Fakta - ŽK 5:3, ČK 1:0, diváků 90. Rozhodčí Pavel Matula.

Branka: 60. Lánský.

další výsledky a tabulka