Fotbalisté Jičína B hostili Jiskru Kocbeře, získali jen bod

20. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším domácím utkání 1. B třídy mužů přivítala fotbalová rezerva Jičína poslední mužstvo tabulky, Jiskru Kocbeře.

SK Jičín B - TJ Jiskra Kocbeře 3:3 (0:0) na PK 2:3

V úvodu hosté dvakrát zahrozili a naznačili, že to bude těžký zápas. Ve 22. minutě končí těsně před vápnem únik Klabana "žlutým" faulem, následný TK končí nad brankou. Ve 34. minutě střílí před brankou v dobré pozici Štěpánek, ale trefuje obránce. Ve 48. minutě po TK J. Matějky končí hlavička Řeháčka nad. O chvíli později střílí J. Matějka a brankář jeho střelu s problémy chytá. V 55. minutě pronikli hosté po pravé straně až před Švorce a dostali se brankou Šmída do vedení 0:1! V 62. minutě pronikl středem Klaban, přihrál do dobré pozice ve vápně Nálevkovi, ten sám ale nedal! V 66. minutě se prosazuje Smolík a vyrovnává na 1:1! V 72. minutě se povedla dobrá kombinace a Nálevka dostává mužstvo Jičína do vedení 2:1! V 84. a 87. po nedůrazu po standardkách strhávají hosté vedení na svoji stranu, stav 2:3! Když už to vypadá na vítězství hostů, nádherně se v 92. minutě trefuje z vápna V. Matějka a srovnává na 3:3! Následný penaltový rozstřel o druhý bod jičínští mladí střelci nezvládli, a tak si Kocbeře odváží i druhý bonusový bod! Nutno uznat, že velký podíl na vítězství hostů měl výkon jejich brankáře, který mnohokrát vychytal velké jičínské šance. Porážka mrzí, bez pohybu se ale nedá hrát a věkově starší hosté Jičín přehráli kombinační chytrostí a důrazem před brankou. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Když nedokážeme přehrát tým, který hraje víceméně celé utkání v 10, nemůžeme přemýšlet o dobrém výsledku a nic jiného, než boj o záchranu nás čekat nebude. A když penalty na sebe nedokáží vzít zkušenější hráči a pošlou na ně 16leté dorostence, tak nemáme ani ten bod navíc. Pro mě je hodnocením jedno slovo, zklamání!"

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban, Velich, Štěpánek (63. V. Matějka), Malý (63. Čeřovský) - Novák (46. J. Matějka), Nasikovský (46. Smolík), Řeháček, Fejfar - Kopáček (46. Louda), Jakub Nálevka.

Fakta - ŽK 2:4, ČK 0:0, diváků 55. Rozhodčí Jaromír Valihora.

Branky Jičína B: 66. Smolík, 72. J. Nálevka, 92. V. Matějka.

další výsledky a tabulka