Ve středu 22. září sehrají jičínští házenkáři první domácí zápas, přivítají Zubří

21. 09. 2021 Házená « zpět

Jičín - Již zítra, tedy ve středu 22. září, sehrají házenkáři jičínského Ronalu první domácí extraligový duel soutěžního ročníku 2021/2022. Pro připomenutí uvádíme, že jičínský celek vstoupil do své pětadvacáté sezony v nejvyšší domácí soutěži v nepřetržité řadě.

Vstup do nové sezony měli Jičínští poměrně těžký, v prvních dvou duelech se představili na palubovkách soupeřů, zítra vyzvou ambiciózní celek Zubří a hned v sobotu 25. září cestují na půdu jednoho z největších aspirantů na mistrovský titul, týmu HCB Karviná. V prvním střetnutí na brněnské palubovce sehráli Jičínští více než vyrovnanou partii, silnému kádru soupeře se čtyřmi cizinci v základní sestavě vzdorovali až do posledních okamžiků. V závěrečných minutách však neproměnili několik vyložených brejkových šancí a domácí sedm vteřin před koncem rozhodli o nejtěsnější výhře 31:30. V sobotu 11. září již Jičínští neponechali nic náhodě a po přesvědčivém vítězství 30:23 v Hranicích si připsali první letošní extraligové body.

Zítra čeká jičínské hráče velmi silné Zubří. Kádr tvoří mladí talentovaní házenkáři, dorostenečtí a juniorští reprezentanti, kteří jsou doplněni o zkušené hráče jako např. z dlouholetého zahraničního angažmá navrátivšího se odchovance Ondřeje Miku, reprezentanta Miroslava Jurku nebo brankáře Milana Malinu. Přes velkou sílu středečního soupeře budou chtít Jičínští po dlouhých měsících před vlastními fanoušky a věřme, že zaplněnou halou, bodovat. Výhoz utkání je v 19.00.

Současně s prvním domácím utkáním budou u pokladny k dostání sezonní vstupenky, které umožní majiteli vstup na všechna střetnutí jičínských týmů v sezoně 2021/2022. Sezonní vstupenky bude možné koupit za 600 Kč. (HBC)

Podmínky vstupu diváků do sportovní haly

Diváci budou mít vstup do sportovní haly na jednotlivá extraligová utkání umožněn, avšak za podmínek dodržení aktuálních vládních opatření proti onemocnění covid-19.

U vstupu do sportovní haly se budou muset diváci prokázat potvrzením splňujícím jednu z následujících podmínek:

osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo národním certifikátem o dokončeném očkování, že u očkování uplynulo:

od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen "SPC") nejméně 14 dní, nebo

od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC nejméně 14 dní

osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní

Všichni diváci musí mít zakryté dýchací cesty (nos, ústa) respirátorem nebo obdobným prostředkem splňujícím minimálně všechny aktuální podmínky (např. FFP2, KN 95).

Zdroj: HBC Jičín