Hradecká Slavia porazila fotbalisty Jičína 5:0

27. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V dalším kole KP mužů čekalo fotbalisty Jičína utkání s mužstvem, které se netají cílem postoupit do vyšší soutěže. Tomu odpovídá i složení týmu, kde je mnoho hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží.

FC Slavia Hr. Králové - SK Jičín A 5:0 (3:0)

Začátek nebyl špatný, hned v 5. minutě unikl po pravé straně Dítě, ale jeho přihrávka před branku našla pouze dobíhající domácí obránce. V 8. minutě se do podobné situace dostal Machačný, po souboji s Moníkem padá a následuje kop od branky. Ve 12. minutě po jičínské chybě střílí z úhlu nad Krotil. Ve 20. minutě končí nečekaná střela domácích zprava těsně vedle vzdálenější tyče Mäsiarovy branky. Ve 24. minutě končí jičínský rychlý brejk špatnou finální přihrávkou. Domácí jsou na míči lepší, Jičín dělá zbytečné chyby. Ve 27. minutě střílí Florian těsně vedle levé tyče. Ve 33. minutě nalevo u lajny agilní Krotil přihrál zpět na vápno, kde Šejvl umístěnou střelou k levé tyči otevírá skóre zápasu (1:0)! Ve 39. minutě střílí s tečí Dítě, brankář chytá. Ve 40. minutě po nedorozumění ve vápně neměl Zbořil velký problém zvýšit na 2:0! Účet prvního poločasu podtrhl opět Zbořil, který po chybě na vápně dal z úhlu třetí branku!

Vstup do druhého poločasu se povedl lépe domácím, ve 47. a ve 48. minutě jejich střely jen těsně minuly tyče jičínské branky. V 60. minutě unikl Dítě, finální přihrávku ale dokonale "zazdil"! V 67. minutě vykopává míč letící do prázdné branky v poslední chvíli Fidrich. V 69. minutě vystihl špatné postavení Moníka Machačný, jeho střela z 25 m se od břevna odrazila za branku. V 71. minutě Jičínští zbrkle rozehráli TK, ten skončil na domácích kopačkách a z následné akce zvýšil Pečenka na 4:0! V 73. minutě po akci Kuneše neuspěl před brankářem Dítě. V 82. minutě střela Floriana donutila Moníka k zákroku na zemi. V 82. minutě po dalším rychlém brejku domácích kompletuje svůj hattrick Zbořil a upravuje na konečných 5:0! V posledních deseti minutách končí nadějné akce Kuneše, Sajdla a Nálevky mimo branku.

Co říci na závěr, je nutné uznat fotbalové kvality soupeře, který trestal množství jičínských chyb, kterých bylo tentokrát nevídaně. Mužstvo Jičína se do několika šancí rovněž dostalo, především na za začátku utkání a v jeho závěru, bohužel dlouhodobá neschopnost vstřelit branku je příčinou nuly na jičínské straně. Je nutné rychle zapomenout, poučit se a soustředit se už na úterý, kdy Jičín čeká vložené kolo v Chlumci nad Cidlinou. (kla)

Pohled trenéra Houška: "Výsledek utkání je pro nás až moc krutý, bohužel k tomu vedlo dnešní velké množství chyb, které ambiciózní domácí mužstvo trestalo. Naše nadějné šance, hlavně na začátku, ztroskotaly na naší neschopnosti vstřelit branku. Musíme se poučit a soustředit na další zápasy."

Sestava Jičína: Mäsiar - Sajdl, Čeřovský, Zezulka (55. Kuneš), Vrabec - Nálevka, Florian, Matějka, Fidrich - Dítě, Machačný.

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 155. Rozhodčí Pavel Vítek.

další výsledky a tabulka