Karviná byla nad síly jičínských házenkářů. V sobotu Jičín hostí Nové Veselí

27. 09. 2021 Házená « zpět

Jičín - Tři dny po středeční vysoké porážce doma se Zubřím cestovali jičínští házenkáři do Karviné, kde se postavili jednomu z největších aspirantů na zisk mistrovského titulu. Hosté, kteří nastoupili ve stejné sestavě, tedy i s gólmanem Veverkou, se chtěli prezentovat mnohem lepším výkonem než ve zmiňovaném utkání se Zubřím, to se jim ale dařilo pouhou čtvrtinu střetnutí.

HCB Karviná - HBC Ronal Jičín 37:23 (19:11)

Začátek duelu přinesl poměrně vyrovnaný souboj, hosté drželi s favoritem krok. Na úvodní branku domácích odpovídal křídelník Thorovský, o chvíli později snižoval na 3:2 aktivní Kovařík. Na další gól v jičínské síti však odpověděli Jičínští hned třemi přesnými zásahy, nejprve mířil do černého Krahulec, vzápětí se dvakrát nemýlil Kovařík a rázem byl stav 4:5. V těchto okamžicích pomohl hostům gólman Veverka, jenž kryl některé pokusy domácích střelců. Na začátku dvanácté minuty korigoval hostující Miľko na 7:6, poté ale přišly okamžiky, které dostaly Karvinské na koně. Domácí skvěle sehráli přesilovou hru, kterou vyhráli 3:0, a odskočili na 10:6. S přibývajícími minutami se do hry hráčů Jičína vkrádala nejistota a z ní pramenily školácké technické chyby. Prakticky každé zaváhání Karvinští trestali "smrtícími" brejky a především díky nim upravili na poločasových 19:11.

Do druhého dějství vstupovali házenkáři Jičína s cílem navázat na úvod utkání a vývoj duelu alespoň zdramatizovat. Bohužel se jim to nepodařilo. Další těžko pochopitelné ztráty míče umožnili domácím házenkářům jednoduše skórovat, brankový rozdíl tak neustále narůstal až na konečných 37:23.

Házenkáři Jičína zápas v Karviné, s výjimkou úvodní čtvrthodinovky, nezvládli a zaslouženě odešli vysoko poraženi. Pokud chtějí pomýšlet na zisk dalších extraligových bodů, musí se jejich výkony rapidně zlepšit. Na druhou stranu v přípravných zápasech s těžkými protivníky ukázali, že házenou hrát umí. Věřme, že najdou zpět ztracené sebevědomí a opět najedou na vítěznou vlnu. Ukázat to mohou již v sobotu 2. října, kdy na domácí palubovce přivítají od 18.00 letos velmi silný celek Nového Veselí. (HBC)

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: "Nehodnotí se mi to dobře. Předchozí zápas se Zubřím pro nás byl studenou sprchou a nechal na nás stopy. Dneska jsme drželi s jednoznačným favoritem krok zhruba patnáct minut. Pak jsme začali produkovat zbytečné technické chyby, kterých bylo nakonec osmnáct, a pokud chcete hrát proti soupeři kvalit Karviné důstojnou roli, tak základní předpoklad je hrát bez těchto chyb. Nebyli jsme schopni ohrozit branku, sebevědomí hráčů šlo dolů a pak jsme už jen čekali na vysvobozující konečný hvizd."

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: "Jsem rád za další výhru a tím pádem za dva body. Těší mě, že si opět zahráli všichni hráči z lavičky."

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Veverka, Machalický - Kovařík 6; Šulc 5/1; J. Dolejší 4; Freiberg a Thorovský po 2; Krahulec, Hlava, Kastner a Miľko po 1; Rychna; Naimann; Doškář; A. Dolejší.

Fakta - sedmičky 3/3:2/1, vyloučení 2:3, ČK 0:0, diváků 500. Rozhodčí Horáček, Novotný.

Sled branek: 1-1; 4-2; 4-5; 7-6; 10-7; 13-8; 16-11; 19-11; 21-12; 26-15; 32-17; 35-21; 37-23.

další výsledky a tabulka