Fotbalisté Jičína přivezli z Chlumce velmi důležité tři body

29. 09. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V úterý 28. září čekalo v rámci vloženého 15. kola KP jičínské fotbalisty utkání s mužstvem, které se nachází ve spodní části tabulky, protože jeho sestava závisí na termínech zápasů A mužstva, které hraje ČFL. Tentokrát tým hrál dopoledne na Bohemians a byl předpoklad, že se někteří hráči v sestavě B týmu objeví, což se i potvrdilo. Domácí nastoupili na hrotu se střelcem jediné branky na Bohemians Bastinem a dalšími několika hráči A týmu.

FK Chlumec n/C B - SK Jičín A 1:2 (1:1)

Začátek naznačil, že Jičín čeká tvrdá práce. Už ve 2. minutě střílí Bastin z hranice vápna, Tonda v jičínské brance tvrdou střelu vyráží. Ve 4. minutě končí hlavička po centru Bastina na levé tyči jičínské branky. V 6. minutě končí akce, na jejíž konci byl Kuneš, ofsajdem. V 9. minutě po jičínském rohu střílí ze skrumáže Nálevka do náruče domácího brankáře. V 15. minutě po akci Zugara střílí z 25 m Florian nebezpečně bodlem. V 18. minutě vystihl Fidrich špatnou rozehrávku domácí obrany, přihrál na Dítě, který překonal domácího brankáře Kukala a dostal Jičín do vedení 0:1! Ve 20. minutě po rohu domácích zprava končí hlavička na levé tyči. Ve 21. minutě po centru Fidricha pálí z voleje Zugar, ale "sestřelil" jen bránícího Jarkovského. Ve 27. minutě srazil ve středu hřiště domácí hráč loktem hráče Jičína, hra nebyla přerušena a z následné akce středem Vaníček vyrovnal na 1:1. Škoda, domácím to dodalo další energii. Ve 33. minutě vysunul Zugar Kuneše, ten se ale ve vápně "ukličkoval" a míč ztratil. Ve 36. a 37. minutě minuly nebezpečné střely jen těsně jičínskou branku. Ve 42. minutě TK kapitána Pilaře orazítkoval levou tyč Mäsiarovy branky.

Hned ve 46. minutě se do šance dostali domácí, přízemní přihrávka do jičínského malého vápna naštěstí nenašla nikoho z domácích hráčů. V 57. minutě obešel Dítě i brankáře, ale z úhlu míč do branky nedopravil. V 59. minutě po TK Fidricha od levé lajny se mezi dvěma obránci prosadil hlavou kapitán Lánský a vrátil Jičínu vedení, stav 1:2! Po této brance vrhli domácí všechny síly do útoku, což otevíralo prostor pro jičínské brejky. Zugar, Dítě, Fidrich ani Lánský ale svoje šance do gólu nedotáhli. Domácí hrozili hlavně centry ze stran, obrana Jičína ale odolávala. Emoce vzplály i na obou lavičkách, které chtěly strhnout body na svoji stranu a zápas emotivně prožívaly. I přes 3 minuty nastavení Jičínští vydrželi a vezou domů neskutečně důležité body. Před zápasem se zranil Zezulka, v poločase omdléval Čeřovský, hráči ale bojovali až do konce a zápas zvládli.

V sobotu přijede do Jičína lídr soutěže, mužstvo RMSK Cidlina Nový Bydžov, takže domácí hráče čeká asi nejtěžší zápas podzimu. (kla)

Pohled asistenta Beneše: "Dnes jsme odehráli dva rozdílné poločasy, ten první se nám nepovedl, kdybychom po 10-15 minutách prohrávali o 3 branky, asi by se nikdo nedivil. Štěstěna, která před zápasem byla proti nám, když nám nejdříve nedorazil BUS a my museli narychlo shánět auta, aby pak, což bylo mnohem horší, rozcvička ukázala, že Zezi hrát nemůže a my museli narychlo složit novou stoperskou dvojici a celkově i přeskládat postavení některých hráčů, nám v úvodu utkání ukázala svou lepší tvář. Domácí v 1. půli dominovali, a i když jsme šli paradoxně do vedení, byli jsme to my, kdo tahal za kratší konec a doufali v rychlý konec poločasu. Je velmi pozitivní, že si kluci poločasové rady vzali k srdci, druhý poločas zvládli podle mě na velmi slušné úrovni a domácí už do šancí nepouštěli. Lánského gól na 2:1, který byl jeho prvním hlavou v dospělé kategorii, pak rozhodl o třech bodech pro nás a definitivně tím rozhodl o tom, že Florda bude mít super krásný sportovní den, ráno vyhrál oštěpařský memoriál a odpoledne vymazal na postu stopera, na kterém se ocitl ze zoufalství, hladové domácí útočníky. Pro nás důležité 3 body po výprasku na Slavii a před sobotním domácím mačem s vedoucí RMSK Cidlina."

Sestava Jičína: Mäsiar - Sajdl, Čeřovský, Florian, Vrabec - Kuneš (67. Machačný), Nálevka, Lánský, Fidrich - Dítě (83. Matějka), Zugar (89. Holer).

Fakta - ŽK 1:1, ČK 0:0, diváků 150. Rozhodčí Blažena Kánská.

Branky: 27. Vaníček - 18. Dítě, 59. Lánský.

další výsledky a tabulka