Mistrovský víkend orientačních sportů

21. 09. 2021 Orientační běh foto: 1 « zpět

Jičín - Hned čtyři mistrovské závody v orientačních sportech se konaly o víkendu a jičínští závodníci z nich přivezli 9 medailí a skvělé výkony.

Nejvíce se dařilo bikerům ve Velké Kraši v blízkosti Rychlebských hor. Matěj Tuma se v kategorii M20 stal mistrem republiky na krátké i klasické trati. Stejně tak Rozálie Kuchařová v juniorkách. Dvakrát stříbrný byl v elitní pánské kategorii Vojtěch Stránský. V dámské elitě pak Vendula Musilová vybojovala druhé místo na krátké trati a Markéta Kuchařová byla dvakrát třetí. V žácích skvěle zajel krátkou trať také Lukáš Tuma a bral druhé místo. Juniorům a elitě začíná za dva a půl týdne Mistrovství Evropy v Portugalsku a všem výše zmíněným tam budeme držet palce.

Na Mistrovství ČR ve výběru oblastních družstev ve Vysoké nad Labem reprezentovali Jičín Matyáš Kopecký, Jan Vaníček, Selina Havrdová a Viktorie Vyziblová. Matyáš s Honzou pomohli svému družstvu ke skvělému 4. místu, Selina s Viktorií k 7. místu ze 35 startujících osmičlenných družstev.

Mistrovství ČR na klasické trati u Jílového nejlépe zaběhl finále A Jan Mrázek, který doběhl 12. Ve finále B se pak do TOP 10 prosadila Sheila Havrdová (D16B) a Romana Mrázková (D21B). (ven)

Matěj Tuma, dvojnásobný mistr ČR. Foto: Pavel Štáfek

foto