Dorostenecké týmy jičínských házenkářů bojovaly o ligové body v Novém Veselí

01. 10. 2021 Házená « zpět

Jičín - Ve druhém kole nejvyšších prvoligových soutěží dorostu se v sobotu 25. září představila dorostenecká družstva jičínských házenkářů na palubovce silného Nového Veselí. Po předchozích vítězstvích v úvodním kole v Úvalech čekal jičínské hráče silný protivník, přesto chtěli opět bodovat.

MLADŠÍ DOROST

TJ Sokol Nové Veselí - C.S.CARGO HBC Jičín 24:22 (14:9)

Začátek utkání byl ze strany Jičínských poněkud rozpačitý. Hráčům chybělo potřebné sebevědomí, což mělo za následek několik nepřesností. Domácí si tak poměrně jednoduše vypracovali vícebrankový náskok a zdálo se, že bez větších problémů míří za vítězstvím. Opak byl však pravdou, hosté se s přibývajícími minutami rozehráli k velmi sympatickému výkonu a Novoveselským se stali více než vyrovnaným protivníkem. První poločas skončil vedením domácích v poměru 14:9, po změně stran ale byli lepším týmem Jičínští. Hosté výborně bránili, dařilo se rovněž brankářům. Mladší dorostenci jičínského C.S.CARGA vyhráli druhou půli o tři góly, v celkovém součtu z toho byla porážka 24:22. Hráči Jičína se přesvědčili, že jsou schopni držet krok i se silnějšími týmy, ovšem pouze za předpokladu maximální bojovnosti a úsilí nejen v zápase, ale i v běžném tréninkovém procesu. Potěšitelné je, že do zápasu nakonec zasáhli všichni nominovaní hráči.

Sestava a branky C.S.CARGO HBC Jičín: Mičke, Štěřík - Doškář 8; Skopár 4/1; Plíšek 3; Lutrýn a Thorovský po 2; Hejtmánek, Hampl a Voltr po 1; Morávek; Hireš; Přibyl; Trenka; Malát.

další výsledky a tabulka

STARŠÍ DOROST

TJ Sokol Nové Veselí - C.S.CARGO HBC Jičín 32:26 (14:12)

Starší dorostenci doplnění o pět hráčů nižší věkové kategorie měli naopak výborný vstup do začátku těžkého duelu. Za výbornou obranou chytal spolehlivě gólman Hůla, v útoku si Jičínští pomáhali správnými řešeními při dohrávání kombinačních akcí. Jičínští házenkáři tak dokázali dostat domácí pod tlak a utkání mělo naprosto vyrovnaný průběh. Do poslední desetiminutovky se vstupovalo za stavu 21:21. V závěru utkání těžili Novoveselští z vyrovnanějšího kádru a rotace hráčů. Hosté naopak fyzicky odpadli a domácí nakonec zvítězili 32:26. Přesto lze Jičínské za výkon na půdě velice silného protivníka pochválit. (HBC)

Sestava a branky C.S.CARGO HBC Jičín: Hůla, Štěřík - Ženatý 7; Matouš 7/4; Frýba 5; M. Mičke 3; Doškář 2; Kaucký a Khun po 1; Tůma; Jandera; Přibyl; Hejtmánek; Plíšek.

další výsledky a tabulka