Fotbalisté Jičína hostili vedoucí tým tabulky

04. 10. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu čekal fotbalisty Jičína zápas s mužstvem, které zatím suverénně kraluje KP.

SK Jičín A - RMSK Cidlina 2:3 (1:1)

Začátek se Jičínu povedl, hned ve 3. minutě Dítě po akci zprava ale trefuje jen boční síť Strýhalovy branky. Naopak hlavička hostů v 7. minutě po rohu jen těsně míjí jičínskou pravou tyčku. V 19. minutě se hosté kombinační akcí v levém rohu dostali až do vápna a Vrabec dal úvodní branku utkání, stav 0:1. V těchto chvílích hosté Jičín kombinačně přehrávali, domácí obrana ale všechny pokusy likvidovala. Ve 42. minutě pronikl nádherně po levé straně Nálevka až k lajně, na jeho zpětnou přihrávku si naběhl Dítě a srovnal na 1:1! Ve 47. minutě končí akce hostů v Mäsiarových rukavicích. V 50. minutě se po akci Dítě objevil před Strýhalem Machačný, ale obrovskou šanci neproměnil! V 60. minutě týž hráč prošel středem a sám proti Strýhalovi mu dal pouze "malou domů". Neproměnění těchto šancí se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor utkání. V 64. minutě po nepísknutém "žlutém" faulu na Holera ve středu hřiště hosté po následné akci jdou opět do vedení, 1:2! V 66. minutě Jičín po TK střílí těsně nad branku. V 73. minutě prošel Bekera přes tři domácí obránce a zvýšil na 1:3. V 75. minutě likviduje v tomto zápase výborný Mäsiar včasným vyběhnutím sólo hostujícího útočníka! Domácí se nevzdávají, v 85. minutě nedosáhl na centr Holera v malém vápně jen těsně Jirka Dítě. Po TK hostů v 89. minutě likviduje nebezpečnou střelu u levé tyče Mäsiar. V 90. minutě si na centr od brankové čáry naskočil Matějka a hlavou snížil na konečných 2:3!

Co na závěr, před utkání by Jičínští asi takový výsledek brali, vzhledem ke skutečnému vývoji ale ne. Je možné se vymlouvat na rozhodčí, ale hlavně musí domácí mrzet trestuhodné nevyužití několika 100procentních šancí. To tým trápí dlouhodobě a stojí to body. K dalšímu utkání zajíždí Jičín do neoblíbených Libčan. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Dnes mě hráči svým výkonem potěšili, řekl bych, že hráli velmi dobře a dovolím si tvrdit, že jsme byli více než vyrovnaným soupeřem lídru tabulky. Ovšem fotbal se hraje na branky, ale my ani ty největší loženky neproměnili. K rozhodčím se nebudu vyjadřovat, při našem brejku ve středu hřiště náš hráč upadl vlivem poryvu větru, hosté získali míč a z následné akce dali druhou branku, to považuji za zlomový moment zápasu!"

Sestava Jičína: Mäsiar - Sajdl, Čeřovský, Florian, Jiřička (50. V. Matějka) - Sajdl, Nálevka, Lánský, Machačný - Dítě, Holer.

Fakta - ŽK 2:4, ČK 0:0, diváků 130. Rozhodčí Roman Nývlt.

Branky: 42. Dítě, 90. V. Matějka V. - 19. a 64. Vrabec, 73. N. Bekera.

další výsledky a tabulka