Fotbalová rezerva Jičína doma vyhrála 5:2

04. 10. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu domácímu utkání 1. B třídy přicestovalo v sobotu na jičínský stadion mužstvo Dolní Kalné, kterému se zatím nedaří a nachází se na chvostu tabulky. Takže body z tohoto zápasu byly důležité pro oba týmy.

SK Jičín B - FK Dolní Kalná 5:2 (2:0)

Úvod utkání byl vyrovnaný, obě mužstva měla několik nadějných možností, ale bez brankového vyjádření. Branky nakonec vstřelili domácí, a to ve 32. a 44. minutě, když hosty nepodržel jejich brankář. Do druhého poločasu bylo cílem udržet nadějné vedení a nezkomplikovat si situaci. To se nepodařilo a hosté v 58. snížili Hamplem na 2:1 a drama bylo na světě. V 65. minutě po pěkné akci zvyšuje na rozdíl 2 branek Kubíček. Tím ale drama nekončí, po nevídaném nedorozumění před brankou Jičínští hostům v 67. minutě umožnili opět snížit na rozdíl 1 branky. V 80. minutě ale Kubíček svojí druhou brankou zvyšuje na 4:2 a konečnou podobu výsledku dává v předposlední minutě Zitka, utkání tak končí vítězstvím domácích hráčů 5:2! Body jsou určitě cenné, hlavně ve druhém poločase se projevila na straně Jičína kvalita, ale ani tak se domácí nevyvarovali zbytečných chyb a to, že chybí klid v koncovce, to je dlouhodobý problém. (kla)

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Vítězství a 3 body jsou určitě super a vzhledem k vývoji v tabulce určitě velmi důležité. Nicméně v naší hře vidím spoustu nedostatků a velmi nepovedených prvních 15-20 minut by v lepším rozpoložení hrající soupeř dokázal tvrdě potrestat. Nicméně vyhráli jsme, dali 5 branek, takže můžeme slavit a v klidu se připravit na další mač, derby v Kopidlně. Mám radost, kdo všechno se do hry na derby hlásí a ve formě hrající Kopidlno má motivaci sestřelit. Myslím, že nás všechny čeká vzrušující utkání a tím zvu i fanoušky z Jičína."

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban, Velich, Malý (76. Štěpánek), Zitka - Mikolášek (61. Jiřička), Řeháček, Buchvald, Fejfar (46. Louda) - Kubíček (86. Bodlák), V. Matějka (76. A. Nálevka).

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 80. Rozhodčí Josef Petrů.

Branky Jičína B: 32. a 89. Zitka, 44. V. Matějka, 65. a 80. Kubíček.

další výsledky a tabulka