Generálku na blížící se MČR v crossgolfu vyhrál na Písečném vrchu Míra Jedlička

05. 10. 2021 Ostatní « zpět

Jičín - Mezi Mostem a Louny se na holém Písečném vrchu (nedaleko známého kopce Raná) odehrál poslední turnaj kategorie A v crossgolfu. Jičíňáci si nenechali ujít příležitost zahrát si v zajímavé lokalitě, která je známá především archeologickými vykopávkami, ale bohužel přijeli jen v malém počtu.

Hráči se museli vypořádat s řadou přírodních překážek, přičemž největší problémy se ukázaly být tři, a to odhad vzdálenosti při velkém převýšení, dále minimální počet rovných odpališť a také všudypřítomné kameny. Pořadatelé z mosteckého klubu XgRessl postavili v základní části pouze 10 kratších jamek, a tak se očekávaly vyrovnané výsledky. To se záhy potvrdilo přímo přetlakem, na čele se tísnila hned čtveřice hráčů a jičínský Míra Jedlička nechyběl. Finále začalo extradlouhou jamkou z kopce, tam už někteří ztratili a na čele zůstali jen dva. Na další finálovce, kratší, ale technické z kopce na vršek druhého ke skalce, měl jičínský hráč neuvěřitelné štěstí, když po nepovedené první ráně dal druhou do kopce za horizont přímo do jamky. Tento úder narušil psychiku domácího hráče, který ještě povinnou dvojku z 1,5 m dal, ale na poslední jamce (dlouhé do kopce) chyboval, kratší odpal už nedohnal a zapsal 4, M. Jedlička 3, což znamenalo jeho vítězství. Naopak na domácího E. Hamouze se dotáhl předseda asociace F. Šrámek z Prahy. Rozstřel dopadl dobře pro domácího hráče, když soupeř míček "uklidil" do velkého křoví.

Pořadí: 1. M. Jedlička (41 - 32+9), 2. E. Hamouz z XgRessl (42 - 32+10), 3. F. Šrámek z AKCE WC (42 - 34+8). Umístění dalších Jičíňáků: 13. Vratislav Jedlička (52 - 34+18), 15. Vlastimil Jirouš (53 - 39+14) a 20. Daniel Ersepka (48). (gmj)