Automobilová Historic Pecka 2021 v cíli

05. 10. 2021 Ostatní foto: 5 « zpět

Pecka - Ve dnech 1. a 2. října se v okolí Pecky uskutečnil druhý ročník soutěže Historic Pecka pro automobilové veterány. V pátek na sedmadvacet posádek čekalo více než 100 kilometrů v noční etapě. Druhý den z centra soutěže, rekreačního areálu Pecka, vyjely dvoučlenné posádky na trať dvou denních etap o celkové délce 300 kilometrů. O pořadí rozhodovalo především dvanáct úseků pravidelnosti, v nich se posádky musely "trefovat" do správného času na desetiny vteřin, a časové kontroly.

Veteránské vozy na trati, která mimo jiné soutěžící zavedla do Hřídelce, Miletína, přehrady Les Království, Bílé Třemešné, Levínské Olešnice, Nové Paky, Kruhu, Mostku a dalších obcí, sledovala za slunečného počasí řada příznivců. Přestávka s vystavením vozů na náměstí byla v Lázních Bělohradě.

Souboje o body, především v první desítce, byly hodně vyrovnané. Při vyhlašování výsledků byl oceněn i nejhezčí vůz Volvo Amazon posádky Jiří Vašátko - Hana Vašátková. Je již tradicí těchto soutěží, že oceněny jsou všechny zúčastněné posádky.

Pětice nejúspěšnějších posádek Historic Pecka 2021

1. Miroslav Poláček - Zuzana Poláčková (Fiat Panda)

2. Luboš Janda - Miriam Jandová (Opel Ascona B)

3. Vladimír Svoboda - Petra Mifková (Škoda 120 L)

4. Lubomír Šiler - Pavel Vydra (Škoda 136 Favorit)

5. Pavel Dušek - Vladimír Krejčiřík (Škoda 136 Favorit)

Velké poděkování za přípravu a organizaci zdařilé akce patří Evě Rejmonové a Karlu Vodochodskému a jejich partě pořadatelů. Většina posádek vyjádřila spokojenost s výběrem trati, která je po úzkých silničkách zavedla do zajímavých koutů Podkrkonoší. Už nyní organizátoři spřádají plány na třetí ročník, který by se měl uskutečnit na Pecce v dubnu 2022. Pavel Vydra

foto

foto

foto

foto

foto