Zlatý hattrick pro jičínské orientační bikery

05. 10. 2021 Orientační běh foto: 1 « zpět

Jičín - Jičínští bikeři se potřetí v řadě stali mistry České republiky v orientačních závodech na horských kolech.

O uplynulém víkendu se ve Zbraslavicích uskutečnilo poslední kolo Českého poháru MTBO, jehož součástí bylo i mistrovství republiky v prestižní kategorii družstev. Jičínský tým ve složení Matěj Tuma, Markéta Drobníková, Jaroslav Tuma, Vendula Musilová a Vojtěch Stránský dokázal potřetí v řadě zvítězit a dosáhl tak nebývalého úspěchu.

Celá sezona byla pro jičínské bikery velmi úspěšná. V celkovém hodnocení Českého poháru vyhrála v kategorii juniorek (W20) Rozálie Kuchařová, v kategorii M20 zvítězil Matěj Tuma. V elitní kategorii žen nenašla přemožitelku Vendula Musilová, na třetím místě skončila Markéta Drobníková a v pánské elitě celkové 5. místo získal Vojtěch Stránský. Kuchařová, Tuma, Musilová i Stránský budou o víkendu bojovat o medaile na Mistrovství Evropy v Portugalsku.

Za dva roky, v roce 2023, se pak Mistrovství světa v MTBO bude konat v Jičíně. Týden plný orienťáku podpořily mimo jiné rada města Jičína a Královéhradecký kraj. Jeden z chystaných závodů se pojede přímo v Jičíně. (ven)

více informací o chystaném mistrovství v roce 2023

Musilová, M. Tuma, J. Tuma, Stránský a Drobníková potřetí mistry České republiky ve štafetovém závodě družstev. Foto: Pavel Štáfek

foto