Fotbalisté Jičína vyhráli v Libčanech! Domácí porazili 5:1

11. 10. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu čekalo fotbalisty Jičína utkání s mužstvem, které nepatří dlouhodobě k oblíbeným. Tým věděl, že ho čeká těžká práce, domácí mužstvo je složené ze zkušených hráčů.

SK Libčany - SK Jičín A 1:5 (0:2)

Hned v 5. minutě po autu střílí Holer ze vzduchu nad branku. Ve 12. minutě TK Lánského končí v rukavicích Tošovského. Ve 14. minutě velkou šanci domácích vyráží u pravé tyče Mäsiar na roh. V 18. minutě Jičínští podnikli rychlou akci středem, na jejím konci byl Jirka Dítě, který skončil i s míčem u pravé tyče v síti, stav 0:1. Vynikající začátek! Ve 22. minutě po akci Fidricha zleva se jeho centr dostává do malého vápna znovu k Jirkovi Dítě, který opět u pravé tyče protlačuje míč i s brankářem do sítě, 0:2. Snový začátek! Ve 23. minutě po akci Machačného doráží Holer, branka z toho ale není. V těchto fázích zápasu nezastavitelný Dítě unikl po pravé straně a jeho střela končí na bližší tyči! Do konce poločasu se již skóre nezměnilo, domácí nestíhají fyzicky, hostům se daří rychlý přechod a padají i branky.

Do druhého poločasu Jičín počítal, že do toho domácí "šlápnou" a nesmíří se s porážkou. To se ale překvapivě nestalo. Ve 46. a 47. minutě se do dobrých šancí dostávají Fidrich, Dítě a Zugar. V 51. minutě po TK domácího Chromka míč jen těsně míjí vzdálenější tyč Mäsiarovi branky. V 53. minutě vrátil před branku míč Sajdl a osamocený Holer 4 m před prázdnou brankou střílí do lesa! V 58. minutě kope kapitán Lánský TK zleva od jičínské střídačky, před brankou si ho našel Holer a hlavou do protipohybu Tošovského zvýšil na 0:3! Když o minutu později zvyšuje Fidrich už na 0:4, začínají hosté věřit ve vítězství! V 61. minutě jičínský roh zprava nejistý Tošovský podběhl, na zadní tyči ale nikdo z jičínských hráčů nebyl. V 70. minutě vykřesal jiskřičku naděje Havrda, který technickou střelou k levé tyči snížil na 1:4. Domácí se snaží ještě vyburcovat k dalším brankám, to ale definitivně ukončuje v 77. minutě Holer, který ve skrumáži před brankou posílá míč popáté do sítě, 1:5. Do konce utkání se již nic zásadního nestalo a rozhodčí končí zápas, ve kterém Jičín vítězí 1:5! Nečekané body, nečekané skóre, ale vzhledem k průběhu zápasu naprosto zasloužené vítězství. Konečně to tam Jičínu "začalo padat", ale nedostatků ve hře je stále dost. V dalším domácím utkání tým čeká SK Dobruška. (kla)

Pohled sekretáře Zemana: "Gratuluji hráčům k výkonu a k tomu, že jsme znovu začali proměňovat vytvořené šance. Mrzí mě ale větší počet zbytečně ztracených míčů, po kterých jsme se dostávali do nesnází. Myslím si, že dnešní výrazné vítězství a 3 body jsou zasloužené. Libčany dnes neměli vůbec nic, vlastně ano, výbornou klobásu."

Sestava Jičína: Mäsiar - Sajdl, Čeřovský, Florian, Vrabec - Machačný, Lánský (86. Fejfar), Zugar (74. Řeháček), Fidrich - Dítě (72. V. Matějka), Holer.

Fakta - ŽK 1:3, ČK 0:0, diváků 120. Rozhodčí Ondřej Mach.

Branky: 70. Havrda - 18. a 22. Dítě, 58. a 77. Holer, 59. Fidrich.

další výsledky a tabulka