Derby v Kopidlně rozhodly až penalty, Jičín B veze dva body

11. 10. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu venkovnímu utkání 1. B třídy cestoval v neděli tým SK Jičín B do Kopidlna, kde hráče čekalo prestižní derby. Domácím se v posledních zápasech dařilo, Jičín po domácí výhře nad D. Kalnou chtěl rovněž bodovat a odpoutat se od spodku tabulky. Zápas byl bojovný, Jičín nedal v prvním poločase penaltu po faulu na V. Matějku. Domácí ve druhém poločase PK po faulu Švorce proměnili. Obě jičínské branky vstřelil tentokrát agilní Vojta Matějka. Mužstvo zápas odmakalo, 2 body jsou cenné, mrzí množství neproměněných šancí. Další utkání čeká Jičín B v sobotu proti Miletínu. (kla)

FK Kopidlno - SK Jičín B 2:2 (1:1) na PK 2:3

Pohled na zápas očima trenéra Petra Beneše: "Chtěli jsme tři body, máme dva. Důvodem je neproměňování šancí, tři vynucená střídání a v neposlední řadě velmi kvalitní, houževnatý soupeř. V derby, které mělo vše, co k takovému mači patří, jsme především 20 minut 2. půle měli navrch, ale nedokázali jsme dotáhnout několik nadějných situaci. Pak jsme vyrobili na půlce minelu a domácí šli do vedení z penalty. Jsem rád, že kluci zvedli hlavy a šli tvrdě za otočením stavu. Bohužel, srovnání přišlo až 5 minut před koncem a byť se snad 3x ošetřovalo a pokaždé 5 minut nehrálo, rozhodčí nastavil nepochopitelně pouze 2 minuty, takže času na obrat už moc nebylo. Penalty nemám rád, nesouhlasím s nimi, ale máme díky nim bod navíc a myslím, že je zasloužený. Kopidlno ukázalo kvalitu a ukázalo, že výsledky má zasloužené."

Sestava Jičína B: Švorc - Klaban (92. Novák), Velich (41. Holer), Čeřovský, Vrabec - Fejfar (92. A. Nálevka), Jiřička (46. Kubíček), Buchvald, Zitka (70. Louda) - V. Matějka, Nálevka J.

Fakta - ŽK 0:2, ČK 1:0, diváků 142. Rozhodčí Michal Vlachý.

Branky: 24. L. Klaban, 60. Komárek (PK) - 45. a 85. Matějka.

další výsledky a tabulka