Fotbalisté Jičína doma jednoznačně vyhráli

18. 10. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - Ve 12. kole KP mužů čekalo v sobotu jičínské fotbalisty utkání s mužstvem, které se nachází ve spodních patrech tabulky, což ovšem neopravňovalo si myslet, že se porazí samo.

SK Jičín A - SK Dobruška 4:0 (2:0)

Hned ve 2. minutě míří hlavička Machačného vedle branky. Ve 3. minutě Vojta Matějka po kličce do vápna střílí nad branku. V 10. minutě se na polovině výborně vyhnul obránci Holer, unikl po pravé straně až k brankové čáře a jeho přihrávku do malého vápna si dezorientovaný hostující Majer srazil do vlastní branky (1:0). Výborný začátek! Ve 13. minutě se napravo ocitl v dobré pozici Machačný, jeho slabá střela ale Effenberkovi moc problémů nenadělala. Ve 21. minutě zakončuje nadějnou kombinaci slabou střelou z hranice vápna Jirka Dítě. O dvě minuty později přihrál Holer ve vápně Nálevkovi, ten ale brankáře střelou z úhlu nepřekvapil. Ve 28. minutě unikl po pravé straně Florian, přihrávka od lajny našla na malém vápně Holera, ale ten na dlouhou nohu poslal jen slaboučký pozdrav do Effenberkových rukavic. Ve 30. minutě unikl po křídle opět Florian, po "žlutém" faulu kopal Lánský TK, který přesně našel v malém vápně volného Floriana, ten ale místo hlavičky poslal míč nohou vysoko nad břevno! Ve 33. minutě se po jičínské rychlé akci dostal k míči v bezprostřední blízkosti branky Matějka, jeho střela trefila nohy na opačnou strana padajícího brankáře a od nich se míč o tyč odrazil mimo branku! Ne a ne to tam spadnout! Ve 36. minutě střílí nebezpečně s tečí obránce Holer. Ve 41. minutě znovu po akci Floriana po pravé straně se míč opět dostal do malého vápna, kde tísněný Karal "překonal" vlastního brankáře a zvýšil vedení Jičína na 2:0! Tímto výsledkem končil i první poločas.

Domácí hráči jsou o přestávce nabádáni k trpělivosti, hosté musí otevřít hru, což je šance na brejky. V 50. minutě se po kombinaci na hranici vápna ocitá sám před brankářem Machačný, síť ale nerozvlnil. V 56. minutě šanci hostů řeší Mäsiar. V 57. minutě letí do jičínského vápna míč na volného útočníka, ten naštěstí na míč nedosáhl. V 63. minutě vystřídal Zugar Dítě, hned vystihl uklouznutí Effenberka při rozehrávce a z úhlu zvýšil do prázdné branky na 3:0. Skvělé trenérovo střídání! V 67. minutě pěknou kombinaci na vápně zakončuje brankou na 4:0 kapitán Lánský! Po této brance hosté rezignovali a zápas se už jen dohrával, další šance Jičína zůstaly nevyužité. Zápas tak skončil jednoznačným výsledkem 4:0. Ten se však zvlášť v prvním poločase rodil těžce, hráči Jičína opět pohořeli v proměňování vypracovaných šancí, od druhé části 2. poločasu ale již plně kontrolovali průběh zápasu. Pohled na tabulku je pro Jičínské rozhodně velmi příjemný a mohou to ještě vylepšit hned v dalším zápase, kdy zajíždí do Vysoké nad Labem. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Dnes jednoznačně zasloužené vítězství. Mrzí mě ale několik neproměněných šancí. Doufám, že šance, které si příště vypracujeme, budeme proměňovat v branky. V této činnosti bych rád viděl zlepšení v dalších zápasech.

Sestava Jičína: Mäsiar (82. Švorc) - Florian, Čeřovský, Buchvald, Vrabec - Machačný, Nálevka, Lánský (C), Matějka (76. Sajdl) - Dítě (63. Zugar), Holer.

Fakta - ŽK 2:1, ČK 0:0, diváků 100. Rozhodčí Patrik Vích.

Branky: 10. Majer (vlastní), 41. Karal (vlastní), 64. Zugar, 67. Lánský.

další výsledky a tabulka