Úspěšné vystoupení fotbalistů SK Jičín ve Vysoké n/L

26. 10. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu čekalo fotbalisty Jičína utkání s mužstvem, které se v tabulce pohybuje o několik míst pod nimi a je tvořené z hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží, Ptáček, Prorok, Pražák, kanonýr Bělka a další.

FK Vysoká n/L - SK Jičín A 1:1 (0:0) na PK 5:6

Za chladného a větrného počasí začala obě mužstva aktivně. Hned ve 2. minutě domácí útočník po rohu hlavičkoval těsně vedle jičínské branky. V 15. minutě unikl po levé straně Fidrich, jeho centr "lízl" hlavou Dítě a míč skončil v náručí domácího brankáře Pavliše. V 19. minutě proběhl středem kolem pomalého stopera Jirka Dítě, sám před brankářem ale střílel jen do něho a následoval roh. Ve 23. minutě po jičínském rohu střílel těsně vedle vzdálenější tyče Matějka. Ve 28. minutě centruje zprava do vápna Machačný, jeho centr tečuje nohou Dítě a míč končí na levé tyči! Velká škoda těchto šancí. Ve 42. minutě padá na zem kapitán Lánský a zraněné lýtko ukončilo jeho účinkování v zápase, vystřídal ho Lukáš Holer. Ve 45. minutě jde Jičín do brejku po levé straně, střelu - přihrávku jen těsně míjí před prázdnou brankou dobíhající Nálevka.

Ve 48. minutě unikl po pravé straně Matějka, přihrál do vápna, kde se k míči dostal Holer a překonal Pavliše v domácí brance, stav 0:1! Domácí vrhají vše do útoku a pro hráče Jičína se otevírá prostor na brejky. V 53. minutě po TK trefuje hlavou Bělka jičínského brankáře. V 60. minutě unikl po levé straně Dítě, jeho střela ale těsně míjí vzdálenější tyč branky. V 61. minutě míří po TK domácích dorážka jen těsně vedle Mäsiarovy branky. V 65. minutě končí další nadějný brejk Machačného pouze rohem. V 71. minutě řeší nebezpečnou situaci po rohu Mäsiar. Jičínští chodí ve volnější obraně domácích do přečíslení, ale finální fáze úsilí kazí. V 79. minutě po rohu řeší nebezpečnou situaci opět Mäsiar. V 82. minutě hosté chybují už na vlastí polovině a akci domácích po levé straně řeší ve vápně Mäsiar s obráncem a následuje zbytečný PK. Ten velezkušený Ptáček bezpečně proměňuje a upravuje na 1:1! V posledních minutách hrozí domácí nebezpečnými centry, jičínské mužstvo chodí do brejků, ale výsledek se již nezměnil a následují PK. V nich měli pevnější nervy hráči Jičína a domácí Haken končí zápas v 9. sérii, když svoji střelu za Mäsiara neposlal! Jičín tak vítězí po 9. sérii na PK 5:6! Body určitě cenné, ale vzhledem k průběhu zápasu měly být tři! Jičín opět limitovaly neproměněné šance, domácí si jasnou šanci za celý zápas nevytvořili, mrzí zranění kapitána Lánského. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "V dnešním utkání jsme po herní stránce byli jednoznačně lepší. Bohužel, neproměňování šancí nás dovedlo jen k remíze. Citelnou ztrátou do závěru soutěže je zranění Lánského. Třetí osobnost mužstva mimo hru. Věřím, že to zvládneme."

Doplnění asistenta Beneše: "Utkání se odehrálo ve velmi přátelské atmosféře, vzájemný respekt hráčů na hřišti i realizačních týmu na lavičkách je přesně to, co by v takové soutěži mělo být standardem, který ale není na všech hřištích Krajského přeboru pravidlem. Holt fair play vnímá každý jinak! Tímto velký dík do Vysoké i rozhodčím za odvedenou práci."

Sestava Jičína: Mäsiar - Machačný, Čeřovský, Florian, Vrabec - Matějka, Nálevka, Lánský (C) (42. Holer), Fidrich - Dítě (86. Sajdl), Zugar.

Fakta - ŽK 0:0, ČK 0:0, diváků 20. Rozhodčí David Beránek.

Branky: 82. Ptáček (PK) - 48. Holer.

další výsledky a tabulka