Po slabším prvním poločase fotbalisté Jičína zabrali a zaslouženě vyhráli

01. 11. 2021 Fotbal « zpět

Jičín - V sobotu čekalo jičínské fotbalisty utkání s mužstvem, které se nachází ve spodních patrech tabulky KP, což ovšem neopravňovalo si myslet, že se porazí samo.

SK Jičín A - FK Kostelec n/O 3:1 (1:1)

Ve 4. minutě střílí slabě z dálky Zugar. V 9. minutě po akci Matějky a následném rohu střílí Čeřovský z 10 metrů vedle. V 17. minutě prověřuje z 25 metrů pozornost Matouška v brance hostů kapitán J. Nálevka. Ve 20. minutě mířil na roh jičínského vápna centr hostů, Mäsiar se nedohodl s obranou a pro Dostálka nebyl velký problém dopravit míč do jičínské branky, stav 0:1! Hráče to ale vážněji nepoznamenalo a dále se snažili vstřelit branku. Ve 32. minutě střílí po narážečce Holer z úhlu těsně vedle. Ve 34. minutě pronikl středem až do vápna Jirka Dítě a přesnou přízemní střelou na vzdálenější tyč srovnal na 1:1! Ve 36. minutě potrápil Matějkův TK hostujícího brankáře. Těsně před poločasem, ve 44. minutě, promáchl před prázdnou brankou nekrytý hostující útočník!

Po důrazné trenérské domluvě o přestávce se hra Jičína zlepšila. Ve 48. minutě přihrál Zugar na Dítě, jehož pohotovou střelu reflexivně nohou vyráží Matoušek. V 50. minutě unikl po pravé straně Dítě, ale s přihrávkou naložil nabíhající Holer bídně a jeho nepovedená střela končí vedle. V 54. minutě pronikl po levé straně Holer až k brankové čáře, přihrál na Zugara, který sám před prázdnou brankou neměl problém rozvlnit síť za Matouškem a dostat Jičín do vedení 2:1! V 57. minutě po dlouhém autu se po Holerově přiťuknutí dostal k míči Dítě, šel neohroženě do souboje se dvěma obránci, jeho střelu vyrazil Matoušek reflexivně před dobíhajícího Holera, který zvýšil na 3:1! Tato branka ovlivnila další průběh zápasu, hrálo se od vápna k vápnu, žádné mužstvo si nevytvořilo vyloženou šanci. Za zmínku stojí 90. minuta, kdy si na centr nejmladšího hráče na hřišti Adama Nálevky (16 let) naskočil na hranici vápna nejstarší hráč Olda Velich (51 let) a jeho dalekonosná hlavička k údivu všech "přistála" na břevně Matouškovy branky!

Tak zápas skončil vítězstvím Jičína 3:1. Po slabším prvním poločase hráči Jičína soupeře ve druhém poločase přehráli a zaslouženě si připsali 3 body, které tým v tabulce po podzimu řadí na 5. místo jen o skóre za 4. Polici nad Metují, což je po mnoha letech nejlepší umístění, které dává relativní klid do zimní přípravy a následných jarních bojů. (kla)

Pohled trenéra Houšky: "Hráčům gratuluji k vítězství. V 1. půli jsme neběhali a mysleli si, že vítězství přijde samo. V kabině o přestávce jsem toto hráčům důrazně vysvětlil. Ve 2. poločase již hráči dělali co měli a šli za vítězstvím, takže jsem s výkonem ve 2. půli skoro spokojen. Určitě ale máme stále na čem pracovat, co zlepšovat. Dnes byl nejlepší na hřišti Jirka Dítě."

Sestava Jičína: Mäsiar - Machačný, Florian, Čeřovský, Vrabec - Matějka (88. Velich), Nálevka (C), Zugar, Fidrich (46. Řeháček) - Holer (73. A. Nálevka), Dítě.

Fakta - ŽK 0:3, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Varol Ikizgül.

Branky: 34. Dítě, 54. Zugar, 57. Holer - 20. Dostálek.

další výsledky a tabulka