Crossgolf vyvrcholil Turnajem mistrů, Jičíňáci se na bednu nedostali

04. 11. 2021 Ostatní « zpět

Jičín - Závěrečný crossgolfový turnaj se odehrál na dvou místech v Orlických horách. Základní část (8 jamek) se hrála v Nebeské Rybné a zde měli všichni jeden cíl, probojovat se mezi 16 nejlepších a získat nejlepší výchozí pozici do odpoledních vyřazovacích bojů. Pouze tento závěrečný turnaj se dohrává tzv. pavoukem, a tak mají šanci na vítězství všichni, kteří se do pavouka dostanou. Stejně jako vloni se vyvrcholení opět konalo u Horských v Souvlasním.

Jičíňáci základní část nepodcenili a čtveřice postoupila, když nejlepší pozici získal Míra Jedlička na 3. místě. Ale to u tohoto turnaje nic neznamená, sám Jedlička má zkušenost, když jedno ze svých vítězství zaznamenal z 15. místa. Přes první nervydrásající kolo už nepostoupili hned 3 jičínští hráči, když bohužel došlo i k "bratrovražednému" boji v němž M. Jedlička jen se štěstím vyřadil Petra Čeřena. Do dalšího kola se nedostali ani Milan Raulím a Vratislav Jedlička. V souboji s panem domácím R. Horským M. Jedlička sice vedl, ale pak dvě hrubé chyby znamenaly konec nadějí na 4. vítězství v extralize. Pouze výhra v závěrečném turnaji totiž vedla k celkovému vítězství.

Pořadí TM: 1. R. Langr (AKCE WC), 2. R. Horský, 3. T. Horský (oba KEG Dobruška), 5. M. Jedlička, 12. V. Jedlička, 14. M. Raulím, 16. P. Čeřen, 19. Dan Ersepka a 25. Vlastimil Jirouš.

Celoroční snažení, které bylo ovlivněno i koronavirovými úpravami, dopadlo následovně.

Jednotlivci: 1. Šrámek (AKCE WC; 100,8 bodu), 2. M. Jedlička (95,8), 3. Langr (AKCE WC; 93,6). Umístění dalších Jičíňáků: 10. V. Jedlička (58,1), 11. M. Raulím (57,7), 23. P. Čeřen, 31. Jitka Raulímová (4. žena), 33. V. Jirouš, 34. D. Ersepka a 52. Iva Jiroušová (7. žena).

V klubech Jičín (355,1 bodu) dotahoval, ale rozhodl závěrečný turnaj. Jičín tak skončil na 3. místě, vyhrál tým KEG Dobruška (408,1 b.) a přeskočil AKCI WC (368,9 b.). (gmj)