Jan Egrt získal bronzovou medaili na Přeboru České republiky v judu

09. 11. 2021 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - Uplynulý víkend se v městské hale v Jablonci nad Nisou uskutečnil Přebor ČR mladších a starších žáků v judu. Na jabloneckém tatami se o víkendu představilo na 660 mladých judistů ze 104 klubů ČR. Právo účasti si vybojovalo i 7 jičínských nadějí.

Nejvíce se v sobotu dařilo Janu Egrtovi v kategorii ml. žáků do 42 kg. Honza ve velmi silné konkurenci klopýtl ve 4. kole soutěže a svému soupeři podlehl. V opravných bojích podal velmi dobrý výkon a po celkově 6 vítězných utkáních získal zasloužený bronz.

Krůček od medaile zůstala v kategorii do 48 kg Darina Jirásková, která přes drobné zdravotní omezení obsadila po velmi dobrém výkonu 5. místo.

V nedělních bojích se v kategorii st. žáků umístili do 55 kg Vojta Ježek a 57 kg Kateřina Kratochvílová na 9. místech. Oba ve svých kategoriích 2x zvítězili a 2x odešli poraženi. V tak silné konkurenci je i 9. místo úspěchem!

Ostatním Jičíňákům, Tomáši Ortovi, Štěpánu Lánskému a Kryštofu Neuwirthovi, se nedařilo, svým soupeřům podlehli v 1. kole a do dalších bojů již nezasáhli.

SKP JUDO Jičín, z.s. děkuje za podporu NSA, Královéhradeckému kraji, městu Jičín a firmě DEPRAG CZ a.s. (ML)

Jan Egrt spolu s Darinou Jiráskovou. Foto: archiv klubu

foto